Ingredienser af PVC-rør fremstilling

August 21

Ingredienser af PVC-rør fremstilling

Polyvinylchlorid (PVC) er et termoplastisk materiale, der er brugt i et utal af produkter, herunder vandrør og elektrisk ledning. Det er en polymer, hvis langkædede molekyler er lavet af byggeklodser af vinylchlorid. Tilsætningsstoffer til at forbedre egenskaberne af PVC til bestemte programmer. Færdige produkter kommer i en række farver, er tolerante over for ultraviolet lys, og har forskellige grader af fleksibilitet.

Råvarer

To råvarerne anvendes til fremstilling af PVC er havet vand og olie. Salt fra havvand bruges til at gøre chlorgas og råolie olie er den oprindelige kilde for ethylen gas. Klor og ethylen er de to vigtigste ingredienser er nødvendige for at gøre PVC.

Klor

Klor er fremstillet af en saltopløsning af processen for elektrolyse. En opløsning af natrium klor eller fælles bordsalt, er placeret i en beholder med elektroder. Når elektrisk strøm anvendes, tiltrækker den positive elektrode chloridioner i den løsning, hvor de kombinerer til form chlorgas.

Ethylen

Ethylen er en farveløs og lugtfri gas med den kemiske formel C2H4. Det er meget brandfarligt og kan forårsage eksplosioner hvis fejlhåndtering. Det er produceret kommercielt fra raffinering af råolie.

At gøre PVC

Klor og ethylen gasser er kombineret for at producere ethylen dichloride, som er konverteret ved høje temperaturer til vinylchlorid (CH2 = CHCl). Vinylchlorid molekyler er derefter polymeriserede for at danne PVC resin. Andre forbindelser er tilføjet for at forbedre sit udseende og fysiske og kemiske egenskaber. Det færdige produkt er dannet i rør eller andre produkter, hvor det hærder da det køler.

Tilsætningsstoffer

En række forbindelser kan tilføjes rå PVC. De mest almindelige tilsætningsstoffer er pigmenter til at tilføje farve, UV-hæmmere at beskytte materialet fra nedbrydes af længere tids eksponering for sollys og blødgøringsmidler til at justere graden af fleksibilitet på det produkt. De fleste blødgørere kommer fra en kemisk gruppe kaldet phthalater.

Toksicitet af materialer

Klor i formen gasformige er farligt, fordi det er en svær irriterende for hud, øjne og luftveje. Ethylen chlorid forbindelser, der er gjort i fremstillingsprocessen og ikke omdannes til polymerer er kendt for at være kræftfremkaldende. Der er rester af disse forbindelser, der ikke er kombineret i den færdige PVC, hvilket gør vandrør og andre produkter potentielt farlige så godt. De phthalater, der er brugt øge plasticitet er også meget giftige.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com