Insekter, der æder haver

March 9

Insekter, der æder haver

Plantning og dyrkning af en have er hårdt arbejde, men i sidste ende en bountiful høst gør det umagen værd. Det vil sige, medmindre haven insekter ødelægge planterne eller forhindre dem i at sætte frugt. Der er mange skadedyr, der spiser haveplanter, og den dårlige nyhed er, at de fleste af dem er umulige at fjerne. Håndtering af disse insekter for at begrænse skader er normalt den bedste fremgangsmåde.

Insekter, der æder hele blade og frugt

Græshopper, majs earworms, cutworms og armyworms er blandt de mest almindelige insekter, der spiser hele blade eller frugt i haven. Græshopper vil spise næsten enhver plante, mens majs earworms foretrækker majs, tomater og peberfrugter. Cutworms almindelighed angriber planter, mens armyworms kan lade de ydre kanter af et blad intakt, men vil spise de fleste frugter og grøntsager. Hvis tallene er lave, er den bedste måde at styre disse skadedyr at fjerne dem i hånden og slå dem ihjel. Beskytte haveplanter med screenede boks dækker eller flydende række dækker. Fjerne ukrudt og høje græsser fra området omkring haven for at modvirke fodring og avl.

Insekter, der æder huller i bladene

Agurk biller, kartoffel biller, loppe biller og kål loopers spise huller i bladene af haveplanter. I nogle tilfælde, det gør bare planterne grimme, men i andre, det dræber anlægget eller gør producere uspiselig, især i forbindelse med grønne som kål og collards angrebet af kål loopers. Selv om de fleste af disse skadedyr har især grøntsager, at de foretrækker, såsom kartoffel biller vælger kartofler eller tomater over andre planter, i mangel af deres favoritter, de vil spise bladene af næsten hvad som helst. Mange af disse insekter kan styres ved at indføre rovdyr som grøn lacewings, soldat biller, Frøken bugs, edderkopper og assassin bugs.

Insekter, der suger saft ud af planter

Selv om skaden ikke er i første omgang så indlysende som med tygge insekter, kan bugs, der suger saft ud af planter være lige så ødelæggende. Bladlus er blandt de mest almindelige og velkendte af disse sugende insekter, men andre omfatter whiteflies, blad tragte og squash bugs. Da de fleste af disse er soft-karrosseri insekter, kan de blive dræbt af slukker med en sæbe og vand blanding. Mange kan også blot skal sprøjtes ud af bladene med vand. Ud over svækkelsen planter, sprede disse sugende insekter sygdomme mellem planterne.

Insekter, som spiser rødderne

I modsætning til mange andre skadedyr spise nematoder haver på rødder i stedet for på blade eller stængler. Der findes flere typer af nematoder. Nogle er til gavn for planter, fordi de spiser skadedyr, men andre ødelægge planter. Den destruktive type vil spise væk rødderne af næsten alle de mest almindelige haven grøntsager-herunder majs, tomater, peber, ærter, bønner, agurker og squash. Nematoder kan dræbe haveplanter ved at svække dem. Da det er yderst vanskeligt at eliminere nematoder, de bedste metoder er at plante resistente grøntsagssorter og behandle jorden ved hjælp af solarization for at dræbe voksne og æg.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com