Insekter, der æder Nerium Oleander

December 14

Insekter, der æder Nerium Oleander

Nerium oleander er et lille træ og et medlem af familien Apocynaceae. Denne plante er lav vedligeholdelse og producerer et væld af farverige blomster i gul, rød, hvid eller pink. Nerium oleander er generelt sundt, men er modtagelige for angreb af skadedyr, som kan skade dens udseende og vigor.

Typer

Skjoldlus er ødelæggende skadedyr af en række prydplanter, blomster og buske herunder Nerium oleander. Disse insekter ofte feed på rødder, stængler og blade af værts træer. Pansrede skalaer producere en voksagtig belægning, der ikke er knyttet til deres organer, som er hvor insektet liv. Disse skjoldlus måle 1/16-1/8 inches i længden og er set i en bred vifte af farver og figurer. Blød skalaer er en anden type skala insekt, der almindeligvis angribe oleander. Disse insekter udskiller en voks belægning, så godt, men i modsætning til pansrede skalaer det er knyttet til den skala krop. Blød skalaer er typisk flade, runde og måle 1/8 til 1/2 inches i længden. En anden ødelæggende skadedyr af Nerium oleander er lyse orange oleander caterpillar. Denne skadeorganisme er ganske almindeligt på oleander vokser i dele af Georgien og Florida. Den voksne form af oleander caterpillar er kendt som polka dot hveps møl, som er en dejlig nuance af grøn. Kun caterpillar skader værtsplanter.

Effekter

Skala insekt parasitære kan forårsage oleander at udvikle plettet eller lysbrydende blade, opleve blad gulfarvning og har reduceret vigor. Oleander befængt med skæl kan også miste bladene tidligt, opleve dieback og til sidst plante død med kraftig fodring. Skjoldlus udskiller en sukkerholdig, klar væske kendt som honningdug efter fodring på sap fundet i oleander blade. Honeydew dråber på planten blade, forårsager sodede skimmel svampe til at holde sig til det. Sodede skimmel er en uskøn tilstand, men er ikke normalt skadelige for Plantesundhed. Oleander caterpillar feeds på nye skud, beskadige løv. Som larver modnes og blive større, deres lyster stige dramatisk. Oleander larver kan defoliate en hel oleander, gøre det mere modtagelige for skjoldlus og sygdomme.

Kulturelle kontrol

Undersøg din oleander for tegn på skjoldlus og beskære filialer med insekter knyttet til den. Ødelægge alle beskæring grene til at forhindrer re infestation. Undgå at bruge kvælstof rige gødning, da dette fremmer skala insekt reproduktion og udvikling. Oleander larver er let fjernes ved at håndplukke dem fra din oleander. Drop larver i en spand med sæbevand efter fjernelse til at dræbe dem. Store bestande af larver kan kræve beskæring angrebne grene. Vær sikker på at bære beskyttelseshandsker, når beskæring nerier, fordi sap er giftige.

Kemisk kontrol

Gartneri olier dræber skjoldlus i alle dens udviklingsfaser. Olieprodukter også hjælpe løsne og fjerne sodede skimmel svampe. Gartneri olier arbejde på kontakt med skalaer, så disse produkter skal anvendes på dit anlæg grundigt for at være effektiv. Oleander larver der ofte styres af et produkt er kendt som Bacillus thuringiensis, som ikke er skadelige for gavnlige insekter men dræber skadedyr. Insekticider fungerer bedst, når den anvendes mens larver er små. Større larver er vanskeligere at kontrollere med kemiske produkter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com