Insekter på Pecan træer i Arkansas

February 13

Insekter på Pecan træer i Arkansas

Udseendet af insekter på pecan træer i Arkansas kan være forstyrrende for kommercielle avlere, hjem gartnere og blot dem, der nyder smagen af denne lækre nødder. Flere skadedyr er i stand til at skade kvaliteten af nødder, udbytte og æstetik af pecan-træet.

Pecan møtrik Casebearer

Pecan nødder casebearer er et stort problem, når det angriber pecan træer i Arkansas. Denne grå møl lægger æg nær spidsen af nutlets. Æg, i første omgang hvid da lagde, slå pink eller røde lige før klækning. Hunner lægge typisk 50-150 æg i løbet af en levetid på cirka en uge, med æg udrugning cirka fem dage senere. Den grå møl er i vid udstrækning nataktive, så tilstedeværelsen af æg er den første indikation, pecan nødder casebearer er til stede.

Casebearer forvaltning

En til fire generationer af casebearer lugen hver vækstsæson. Under normale forhold vises de første æg normalt i begyndelsen af maj i Arkansas. Insekticid program er en effektiv teknik når anvendt to til tre dage efter de første æg af casebearer klækkes. Insekticid bør fortsat gælde på samme måde til styring af efterfølgende generationer, anbefaler filtypenavnet University of Arkansas.

Hickory Shuck orm

Hickory shuck orm overvintrer som larver i shucks nødder. Det begynder at dukke op i juni, infesting nødder i hele vækstsæsonen, mens der producerer tre eller fire generationer om året. Det tunnelfører i shucks nødder, afbryde strømmen af vand og næringsstoffer. Beskadigede nødder vil være af dårlig kvalitet, arrede og modnes sent. Voksen shuck orme er mørk brun eller grå møl, ca 3/8 tomme lang. Fælder og insekticider er effektiv kontrol mod ormen hickory shuck rapporter Texas AgriLife forlængelse.

Mider & snudebiller

Pecan blad scorch mide feeds på begge sider af bladet pecan forårsager mørke brune pletter, der vises som om bladet har gået op i flammer. Skaden er tydeligst i sensommeren. I ekstreme tilfælde, kan komplet bladtab pecan træ forekomme.

Pecan snudebiller feed på møtrikken før skallen er hærdet tilstrækkeligt til at beskytte det, forårsager den umodne møtrik falder ned fra træet. Hunnen også tygge huller gennem skallen og deponere æg inde i skallen. I Arkansas opstå larver typisk fra skallen fra slutningen af September gennem begyndelsen af December.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com