Interessante fakta om enebærtræet

July 1

Interessante fakta om enebærtræet

Dagens moderne mandeltræer udviklet sig fra vilde mandler i Syrien, Tyrkiet, Iran og Irak. Mandler har været dyrket siden 10. århundrede f.kr. Californien producerer 70 procent af verdens moderne mandel levering. Mandeltræer live 70 år eller mere. De vokser bedst i veldrænet jord i varme, tørre klimaer og er modtagelige for frost skader og svampe problemer under våde forhold.

Karakteristika

Enebærtræet er relateret til kirsebær, blommer og ferskner. Der er søde mandler og bitre mandler, og søde mandler har sorter med bløde og hårde skaller. Mandler er en del af familien rose og har blomster, der har fem kronblade som roser. Mandler er teknisk drupes, frugter med en hård, stenede center, der omgiver en frø. Når de starter frugtsætning, kan mandel træer producere mandler i mere end 50 år.

Oprindelse

Selv om moderne mandler produceres primært i Californien, i Australien og i Middelhavsområdet, er de hjemmehørende i Asien. De spænder fra Tyrkiet til Grækenland til Nordafrika, og henvisninger til mandler er blevet fundet i gamle Rom og Egypten.

Vækst vaner

Mandler vokser bedst i veldrænet, sandede jord, i varmt tør vejr. Bier er de bedste bestøvere til mandeltræer, og kræver krydsbestøvning, så kompatibel sorter skal dyrkes sammen for den bedste produktion af afgrøder. Mandel træer blomstrer i det tidlige forår. Blomster og frugt sæt kan blive beskadiget af for meget forår vind og regn. Når mandler starter danner, er skrog bløde og grøn. De til sidst tør og delt åben og er klar til høst.

Kommerciel dyrkning

Søde mandler dyrkes kommercielt i frugtplantager, med særlige sorter, der produceres. Den mest almindelige sort dyrkes kommercielt er Nonpariel, en tynd-afskallede, høj kvalitet mandel, der er resistent over for frost. Mandel frugtplantager plante normalt 50 procent af de vigtigste sort og 50 procent af bestøvende sorter. Høsten sker ved ryster træerne og fejer op faldt frugt til forarbejdning.

Sygdomme

Mandel træer er modtagelige for svamp under våde forhold. Skroget rot resultater i skyde die-off og frugt rådner. Det er minimeret eller elimineres ved at fremme god luftcirkulation og undgå kunstvanding, når frugten er på grenene. Rust forårsager gule pletter og rusten pletter på blade i fugtigt vejr og styres med kemiske sprøjtemidler. Shothole resultater i huller i blade i høj fugtforhold og kan styres med god luftcirkulation i frugtplantager. Sølv blad resultater i sølvglinsende udseende af blade fra høj nedbør og kan dræbe træerne. Det styres med omhyggelig, sanitære beskæring.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com