Jeg har brug at finde typerne af arvestykke tomater

July 25

Arvestykke tomater stigende popularitet, selv om de er næppe ny. Arvestykke grøntsagssorter har været dyrket og overleveret gennem generationer af lille og familie landmænd over hele verden. Mange sorter af arvestykke tomater kan har eksisteret i mere end 100 år. Arvestykke tomater kan findes i en forbløffende vifte af former, størrelser, farver og former. Selv om arvestykke tomater langt overgår mange af de kommercielt dyrkede tomater i smag og skønhed, er de sværere at lagre og transportere, mindre sygdomsresistente og lavere fremstilling end kommercielle hybrid tomatsorter. Der kan være tusindvis af sorter af arvestykke tomater rundt omkring i verden, mange af dem ukendt undtagen til en enkelt farm eller lille område.

Heirloom tomat typer

Ligesom andre tomater, arvestykke tomatsorter kan være praecise (busket og bærer alle på én gang) eller ubestemt (sprawling og forsynet med tomater indtil frost). Heirloom tomatsorter er åben-bestøvet hvilket betyder, at frø fra en tomat, når de plantes, vil vokse og producere den samme vifte af tomat. Hybrid tomatfrø er en krydsning mellem to typer af tomater. Frø fra en hybrid tomat, når de plantes, vil ikke producere den samme slags tomat. Fordi tomater ikke har tendens til at Cross-bestøve med andre tomatsorter, har det været specielt nemt at oprette og passere ned en bred vifte af arvestykke tomater generation til generation på små familielandbrug.

Bedste kilder til arvestykke tomater

Mange frøfirmaer specialiserer sig i arvestykke og åben-bestøvet grøntsagsfrø. Et antal frø udvekslinger i USA som Seed Savers udveksling tilskynde til frø handel for at hjælpe bevare arvestykke sorter og sprede deres popularitet til nye regioner. Kontakt dit lokale county kooperative udvidelse kontor for mere information om heirloom tomatsorter, der klarer sig godt i din placering.

Hvor du bor

Klima, jordtyper og længden af dage og sæsoner indvirkning på typerne af arvestykke sorter kan eller bør vokse. Den mest populære heirloom tomatsorter såsom Brandywine og realkreditlån løfteren er populær, dels fordi de har vidunderlige smag, men også fordi de trives i en række forskellige klimaer. Frø kataloger, der specialiserer sig i open-bestøvet og arvestykke sorter er en nem måde at finde arvestykke tomatfrø, men du kan have til at se gennem mange kataloger kan finde nogle af de mindre kendte arvestykker.

Hvad er så specielt ved arvestykke tomater?

Arvestykke tomater er kendt for deres store udvalg af farver fra ruby rød til sort, grøn, gul, stribet og lilla. De har dyb, eksplosive tomat smag, lige fra sweet til tærte til velnæret. Arvestykke tomater kommer i mange forskellige former og størrelser fra giganter, der vejer mere end et pund til små tomater på størrelse med en ært. De gør vidunderlige saucer, konservering i dåse tomater, udskæring tomater og salat tomater. Fordi heirloom tomatsorter er blevet overleveret gennem generationer, har de ofte kommer til at være kendt af fantasifulde, udtryksfulde navne som kasse bil Willie, Nebraska bryllup og Arkansas rejsende.

Købe og gemme frø

Heirloom tomatfrø er tilgængelige fra en række frøfirmaer. Gartnere, der dyrker open-bestøvet sorter kan også let holde deres egne frø fra år til år ved at vælge frø fra deres varmeste og mest produktive tomatplanter. Bevarelse af den genetiske diversitet af arvestykke tomater og grøntsager sorter er missionen af mange organisationer i USA og rundt om i verden. Svalbard Global Seed Vault i Norge har indsamling og lagring af millioner af open-bestøvet korn, grøntsager og tomat frø fra organisationer rundt om i verden.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com