Jeg plante blomsterfrø i marts, April eller juni?

February 20

Jeg plante blomsterfrø i marts, April eller juni?

Hvis du har været havearbejde for et år eller to og vil udvide din havearbejde repertoire, er voksende planter fra frø sandsynligvis næste på listen to-learn. En af de første spørgsmål, du vil møde er Hvornår man skal plante blomsterfrø.

Sidste Frost tidspunkt

Den sidste frost dato den definitive guide for hvornår man skal plante frøene--så meget, at det er grundlaget for alle plantning oplysninger om alt fra frø pakker til landmændenes Almanak. For at bestemme den sidste frost dato for din region, skal du rådføre sig med enten en af ovennævnte kilder eller en omfattende USDA Zone kort. Generelt, den sidste frost tidspunkt opstår i marts eller April i regionerne syd og Mid-Atlantic, og i maj eller juni i nord.

Start frø indendørs

Start frø indendørs vil tillade dig at plante uger før den sidste frost, da dine planter vil vokse inde. Det betyder, at selv om den sidste frost dato for din region er i maj, kan du plante blomsterfrø i indendørs beholdere i April, så transplant blomster udendørs senere. Selvom startes indendørs, dog kan blomster kun være sikkert plantet udenfor efter den sidste frost tidspunkt.

Dækker stiklinger

En måde til at skubbe sæsonen ud og plante blomsterfrø lidt tidligere er at plante et par uger (højst) før den sidste frost dato og dække beplantede områder, når frost ventes. Dette virker fordi den sidste frost dato er et worst-case scenario, og i mange år den sidste rigtige frost forekommer uger før den sidste mulige dato hvor frost har været kendt at forekomme. Hvis du vælger denne rute, kan du plante ud frø i slutningen af marts (hvis din sidste frost tidspunkt er i April) og dække området med presenninger for en sen frost. Hvis det område, du har plantet er små, købe glas haven klokker og bruge dem til at dække kimplanter og beplantede områder.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com