Jordbearbejdning & plantning

September 26

Jordbearbejdning & plantning

Ud over passende kulturelle praksis såsom vanding og gødskning er jordbearbejdning en af de vigtigste skridt til at plante en have eller græsplæne. Forberede jorden er især vigtigt, hvis webstedet jord har aldrig været anvendt i en have før. For de bedste resultater, begynde at træffe forberedelser, før du planlægger at plante din have eller græsplæne.

Jordanalyse

Opnå en jord test fra din county udvidelse kontor for at få en grundig analyse af din jordbundsforhold. Tage omkring 12 prøver fra forskellige områder i din have og bland dem i en ren spand. Til græsplæner, tage omkring 2 til 3 inches af snavs; tage 6 inches for andre jordprøver. For mindre havearbejde projekter er en jord test kit formentlig tilstrækkelig, selv om det ikke vil være så nøjagtige og udtømmende oplysninger som en lab test. Jord test kits er tilgængelige på planteskoler og havearbejde Centre og giver målinger for primære jord næringsstoffer - kvælstof, kalium og fosfor - samt jord pH.

Forberedelse

Webstedet jord skal være klart for alle ukrudt og andet snavs inden du begynder, ændring af jorden eller plantning din have. Ukrudt øge forekomsten af haven skadedyr og sygdomme og røve ønskeligt planter af næringsstoffer og sollys. For mindre jord websteder er hånd lugning en effektiv måde at fjerne uønskede planter. For større jord sites, brug en hakke til at fjerne ukrudt rodsystemer. Det er bedst at luge jorden når den er fugtig, men ikke våd, og fjerne ukrudt, når de er unge, hvis det er muligt.

Jord ændringer

De fleste jorder drage fordel af iblanding af organisk stof. Organisk stof er afledt fra vegetabilske og animalske kilder og forbedrer både tunge og lette jordtyper. Sphagnum, kompost, staldgødning, græsafklip og bark er eksempler på organisk materiale. Indarbejde organisk materiale i top 6 til 10 inches af jorden. Hvis jord test viste problemer med næringsstoffer eller pH niveauer, anvende gødning efter behov. PH niveauer kan justeres ved at indarbejde lime eller svovl i jorden.

Plantning

Når du har analyseret din jordbundsforholdene, ryddet jord websted og anvendes eventuelle nødvendige jord ændringer, er jorden nok egnet til udplantning. Gør dig bekendt med de specifikke krav til de planter, du planlægger at vokse, før du planter frø eller transplantationer. Vigtige faktorer til at overveje at medtage niveau af lys til planter, anbefalet pH niveauer og vanding krav. Jorden bør også være løsnes med en haven skovl eller rototiller. Rake jorden, indtil det er jævn og lige før plantning. Når du har plantet dine frø eller transplantationer, glem ikke at give dem en grundig vanding, og fortsat overvåge jordbundsforholdene nøje.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com