Jordbundens PH niveauer

April 29

Jordbundens PH niveauer

Forskere refererer til den relative surhedsgrad eller alkalinitet af et stof som dets pH-niveau. Det er en skala fra 1 til 14, med 7 er neutral. Under 7 er syrer eller sur og over 7 er basisk eller sød. Gartnere skal kende pH-niveau i deres havejord, fordi det påvirker planternes rødder evne til at optage næringsstoffer fra jorden. De fleste haveplanter gør bedst med lidt syre jord af 6 til 7 pH. Niveauer uden for dette interval forhindre planternes rødder i at optage tilgængelige jord næringsstoffer og hæmmer bakteriel aktivitet.

Jordens pH-værdi er påvirket af mange ting, især placering. Områder med rigelig nedbør som East Coast og Pacific Northwest i USA er normalt syre, fordi Regnen vasker væk mineraler som calcium, at forsøde jord; tørre områder som det sydvestlige USA er normalt alkalisk. Jorden omkring bygninger og sten eller mursten vægge er ofte basisk, fordi mineraler siver ud af murværket.

Du kan ændre pH i din havejord, men vær opmærksom på at dette er en midlertidig løsning og vil kræve opmærksomhed år efter år. Skiftevis, kan du vælge planter, der trives i typen af jord du har. Uanset hvilken fremgangsmåde du tager, skal du begynde ved at gøre en jord test til at bestemme din have aktuelle pH-niveau.

Hvordan man tester din jord

Mest county eller statslige udvidelse services tilbyder jord test for en nominel gebyr. Kontakt kontoret for et kit. Du sende en prøve af din havejord og til gengæld får du tilbage en opdeling af ikke bare pH-niveau af jord, men forslag til, hvordan man kan rette pH-niveau, hvis det er nødvendigt, og hvilken gødning til at bruge. Ulempe ved at bruge denne service er forsinkelsen, da resultaterne normalt tager en uge eller mere for at blive returneret til dig.

Alternativt købe en pH testkit på isenkræmmere og havecentre for omkring $10 (2010 priser). En type af kit kræver at blande en jordprøve med vand, tilføje en speciel test stof og sammenligne resultaterne til et diagram. En anden type bruger pH-strips, som du også sammenligne et diagram. Den mest bekvemme form for gør det selv-testkit er en sonde, som du indsætter i jorden. En meter udlæsning fortæller dig pH niveau (og ofte fugt niveauer, såvel).

Ændre syre jord

Hvis din jord test under 6 og du ønsker at dyrke grøntsager, græsplæne græsser og prydplanter, vil du nødt til at forsøde jorden ved at tilføje kalk. Følg ansøgning anvisningerne på pakken omhyggeligt for beløb, der skal bruge, da tilføje for meget kalk på én gang kan have en negativ alter jord kemi. Lime kan tilføjes i efteråret eller foråret, og pH bør testes efter hver applikation har en chance for at slå sig ned i jorden. Når de ønskede pH-niveau er nået, vil du normalt kun behøver at tilføje ekstra kalk hvert par år. Du kan også bruge træ aske til at forsøde jorden, men sørg for at bruge kun pejs aske, ikke trækul asken fra en grill.

Ændre basisk jord

Jord, der registrerer over 7 kan gøres mere syre på flere måder. Svovl kan være spredt over store områder som græsplæner, men for mindre områder som blomsterbede en bedre løsning er at tilføje masser af organisk materiale, som kompost og sphagnum, som ikke kun forsure jord, men også tilføje mikronæringsstoffer til jorden. Gødning, der indeholder enhver form for ammonium vil også sænke jordens pH.

Planter til syre jord

Mens du kan være villig til at bruge tid og penge til at justere din jord pH for specifikke områder som køkkenhaver, blomsterbede og græsplæner, vil i det lange løb det gavne dig at arbejde med din jord, når du vælger store planter som buske og træer. Planter tilpasset dit område vil være mere tilbøjelige til at trives uden ekstra arbejde fra din side. Rhododendron, azalea, blåbær og mountain laurbær skal syre jord. De fleste oaks, floden Birkene og hestekastanjer, såvel som mange pines, klarer sig godt i syre jord. Kontakt din lokale udvidelse service lister over indfødte buske og træer. Native planter vil transplantationen godt, modstå lokale sygdomme og skadedyr og har brug for mindre løbende pleje engang etableret.

Planter for basisk jord

Hortensia drage fordel af pH niveauer over 7, og basisk jord er faktisk absolut nødvendigt, hvis du ønsker de strålende blå blomster Busk er berømt for. Syrener, boxwoods og butterfly buske også gøre godt i sød jord. Træer, der trives i basisk jord omfatter arborvitae, elms og lindens, samt den smukke Kousa kornel. Din lokale udvidelse service kan give dig lister af indfødte planter, der trives med lidt pleje i din værftet. Native planter transplantationen godt og har brug for lidt opmærksomhed når veletablerede, hvilket gør dem fremragende modellen planter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com