Jordbundsforhold for frugttræer

June 2

Jordbundsforhold for frugttræer

Hvis du starter en plantage eller bare plante et par træer til eget brug, har du en masse at overveje. Jorden er helt sikkert blandt de vigtigste faktorer; at vælge en god arbejdsplads og ordentligt forberede jorden kan gøre en enorm forskel i produktiviteten af dine træer.

Dræning

Dræning er faktisk vigtigere end fertilitet for frugttræer. Vælg et sted hvor vand ikke ophobes, selv efter en hård regn. Jord, der er dårligt drænet kan kvæle en trærødder, forårsager hæmmet vækst og endda død af træet.

Frugtbarhed

Virginia Cooperative udvidelse anbefaler sandet lerjord eller sandet ler loam jord for frugttræer. Jorden bør være moderat frugtbar; tilføje overdreven gødning kan forårsage vækst problemer. Velafbalancerede næringsindholdet er dog vigtigt. Fosfor og kalium er især vigtige for stenfrugter som ferskner og blommer.

pH

I almindelighed, trives frugttræer i jord, der er neutral til let syrlig, med en pH-værdi mellem omkring 6,0 og 7,0. Citrus træer foretrækker lidt mere basisk jord, vokser godt med en pH på op til 8,0.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com