Jordtyper & plante vækst resultater

August 1

Ud over passende anlæg forvaltning vaner har jordtype i haven en betydelig indvirkning på sund plantevækst. Fortrolig med typen af jord i haven før plantning for optimale resultater.

Jordstruktur

Jordstruktur beskriver form for partikler, der findes i en given jord. Jord er normalt inddelt i fire teksturer: sand, silt, ler og ler. Sand partikler er den største, og ler-partiklerne er den mindste. Jordstruktur påvirker en lang række plante vækst faktorer, såsom dræning, væskeophobning og beluftning.

Jordens struktur

Jordens struktur minder jordstruktur, bortset fra at det refererer til placeringen af jordpartikler. I modsætning til jordstruktur, kan jordstrukturen ændres med jord ændringer. Jord, der er løs afløb for hurtigt, hvilket resulterer i tørke og dårlig vækst. Jorde, der er alt for komprimeret begrænser rodvækst og beluftning. Indarbejde organisk materiale på plantning websteder forbedrer jordens struktur.

Jordens pH-værdi

Jord er også klassificeret efter deres pH. Jordbund med en pH mindre end 7,0 er anset for sure. En pH-værdi højere end 7,0 er basisk, og en pH-værdi på 7,0 betragtes som neutral. PH niveauer påvirker tilgængeligheden af næringsstoffer for planter. I alt for høj eller lav pH niveauer, kan nogle næringsstoffer blive giftige eller mangelfuld til planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com