Kalanchoe blad problemer

September 8

Kalanchoe blad problemer

Kalanchoe er en saftige, blomstrende plante fra Madagaskar, som den tyske hybridizer Robert Blossfeld introduceret til den vestlige verden i 1932. Anlægget, som folk ofte bruger som en dekorativ stueplante, producerer klynger af fire-grafitmine blomster, der blomstrer hvid, gul, orange, pink, magenta eller rød, såvel som tykke, mørke grønne, voksagtige blade med flosset kanter. Bladene af kalanchoe planter er desværre modtagelige over for flere problemer, der kan forårsage planter lider æstetisk.

Sort plet

Sort plet er en svampesygdom, der forårsager mørk-farvede skjolder vises på kalanchoe blade. Ud over forårsager æstetiske skader, sort plet kan skade blade på cellulære niveau og endda få dem til at falde ned: et fænomen, der er kendt som bladtab. At behandle kalanchoe planter med sort plet, slå ned på de inficerede blade og giver planterne mere sollys.

Meldug

I nogle tilfælde er det svært at påvise eksistensen af meldug på kalanchoe blade, som meldug kan kun producere en fin, hvid gjord. Andre symptomer på meldug kan dog medtage mottling, gul spotting, ring eller stregmønstre og pletter. Som meldug skrider frem, en støvet, grålig-hvid belægning kan vises på kalanchoe blade. Meldug er ligesom sort plet, en svampe-baserede problem. Dog består meldug af minut hyfer eller forgrenede filamenter, i modsætning til sporer. Behandle kalanchoe planter med meldug, ved at gnide dem rene og ved at anvende en kaliumbicarbonat blanding.

Mealybugs

Et angreb af mealybugs kan forårsage bladene af kalanchoe planter bliver gule og hænge. Hertil kommer, kan udseendet af mealybug æg sække og ekskrementer på kalanchoe blade være æstetisk mishagelige. Mealybugs er små, langsomme insekter beklædt med en partikelholdigt voks. Insekter feed på sap af kalanchoe planter og almindeligt ophobes nedenunder plante blade, hvor de er svære at se. Behandle kalanchoe planter med mealybugs, ved at anvende pesticider eller ved at tørre ned blade med alkohol.

Bladlus

Ligesom mealybugs er bladlus små insekter, der lever af sap kalanchoe planter. Mens små populationer af bladlus ikke normalt forårsager betydelig skade, kan store populationer forårsage kalanchoe blade til gul, curl og ellers fordreje. Den honningdug, der bladlus frigive på bladene kan fremme væksten af svampeinfektioner. Hvis du vil fjerne bladlus fra kalanchoe blade, samle insekter eller behandle blade med en smal-range olie, neem olie eller insekticid sæbe.

Brun skalaer

Browns skalaer er en anden sort af sap-sugende insekter, der kan invadere kalanchoe planter. Mens brun skalaer i nymfe fase har velfungerende ben, ældre brun skalaer forbliver permanent knyttet til blade, optræder som bred, brun, skællignende funktioner. Foruden at være visuelt mishagelige, kan brun skalaer forårsage kalanchoe blade til gul og nedgang i sundhed. Fjern brune skæl ved at skrabe dem ud af bladene.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com