Kan blive transplanteret etablerede vinstokke?

August 24

Kan blive transplanteret etablerede vinstokke?

Vinstokke er charmerende, rustikke og produktive i hjemmet haver, med hurtig vækst og lang levetid. Disse lange levetid kan betyde site fortrængning, dog som vinstokke udvide og vokse fra deres gamle websteder. Transplantation etableret vinstokke til større sites til at give dem mere plads til at vokse.

Timing

Transplantation vinstokke i det tidlige forår, mens de er inaktive. Beskære vinstokke på forhånd, at fem til 12 knopper på hver sukkerrør. Denne beskæring tilskynder foråret vækst og sommer frugtproduktion, og letter transplantation.

Nyt Site

Vælg og forberede en ny plantning websted, før du graver vinstokke op; vinstokke kan ikke tilbringe meget tid ud af jorden i løbet af processen eller vil de tørre og dø. Finde et nyt sted med fuld solskin, effektiv dræning, luftbevægelse og kultivar-passende afstand. Nogle vinstokke kræver kun 8 til 10 fod af plads, mens andre har brug for op til 20 fod for fuld vækst.

Jordbearbejdning

Ændre jorden i din nye plantning websteder til god ernæring og hurtig oprettelse. Forbered en 2-mund-square websted for hver vinstok giver rødder plads til at udvide. De Purdue Universitet Institut for Havebrugsproduktion bemærker, at de mest succesfulde vinstokke vokser i websteder med dyb, løs jord for root etablering. Grave 6 til 8 inches af organisk kompost i top 18 inches af jord til en løs, nærende fundament.

Proces

Opgrave de etablerede vinstokke omhyggeligt, og bevæge sig så meget af root bolde, som du kan. Plante hver rodklump i et hul, dyb og bred nok til at indeholde det, for at holde vinmarker plantet på deres tidligere dybder. Pakke ændrede jorden omkring roden bolde og vand hver vin med 1/2 gallon af vand til at slå sig ned i jorden. Placere økologiske muld over jorden for at bevare fugt og varme, og give vinstokke en ny gitter til dyrkning. Læg dem på deres standard sommer vanding tidsplan.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com