Kan du bruge almindelig snavs til dyrkning urter?

September 24

Kan du bruge almindelig snavs til dyrkning urter?

Urter, planter, der traditionelt har en kulinarisk eller medicinsk anvendelse ud over enhver ornamentale dyder, har tiltrukket sig opmærksomhed af gartnere siden oldtiden. I dag, har avlere mulighed for at producere deres egen friske krydderier ret i deres baghave haver. Jordbundsforhold, dog spille en afgørende rolle i den vellykkede produktion af disse værdifulde planter.

Jord

Urter kan vokse godt i almindelig snavs eller typisk baggård havejord, hvis visse betingelser gælder. De fleste urter som en veldrænet jord, der er let syrlig. Jorden skal have en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Selv om størstedelen af urter vokser dårligt i våd jord, findes et par undtagelser. Mynte og citron-græs vil begge blomstre i våd jord. Placeringen af jordbunden spiller også en afgørende rolle i urt udvikling. De fleste krydderurter har brug for et websted, der får mindst seks timers sol om dagen.

Dræning

Et centralt aspekt af placeringsvalget når plantning urter indebærer dræning. Da nogle urter foretrækker fugtig jord, skal du give dine planter med en veldrænet jord. Heldigvis kan du forbedre en fugtig websted ved at ændre jorden selv. Grave ud det område, hvor du agter at plante krydderurter i en dybde af 15-18 inches. Anvende en 3-tommer lag af knust sten til området. Bland kompost eller sphagnum i fjernet jorden og erstatte det på toppen af den knuste sten. Plantning i højbede forbedrer også dræning.

Forbedring af jord

En god jordbund for de fleste urter bør indeholde et gennemsnitligt beløb af organisk materiale. En jord, der er også rig på næringsstoffer medfører mange urter til at vokse blade, der har en ringere smag. Tage en prøve af din havejord til din county udvidelse til en jord test. Resultaterne vil fortælle dig, hvis din jord skal forbedres. Tilføje kompost, sphagnum eller gødning efter behov.

Container

Urter har tendens til at vokse godt når de plantes i containere. Ren havejord er sjældent anbefales som et medium for container planter, som det måtte indeholde ukrudt eller insektlarver. Du kan købe kommercielle blandinger for dine urter der ikke indeholder havejord eller at have steriliseret mulden bruges i blandingen til at fjerne ukrudt, insekter eller andre organismer. Du kan også blande sammen din egen potning medium fra materialer som sphagnum og vermiculit.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com