Kan du dyrker græsplæner Under egetræer?

August 30

Kan du dyrker græsplæner Under egetræer?

Aggressive, skygge-tolerant græsser vil vokse under et egetræ, men træet kan lider under et tæppe af græs over dens relativt lavvandede rodsystem. Egetræer kan lide ikke deres rødder forstyrret og de har også et symbiotisk og skrøbelige forhold med svampe, som græsset kan ødelægge.

Svampe typer

Rodsystemet af egetræer lever i et symbiotisk forhold med to typer af svampe kaldet mykorrhiza; Ectomycorrhiza og mund-metoden mykorrhiza. Svampene give træet med næringsstoffer og hjælpe med at forhindre det fra kontraherende svampeinfektioner. Egene bringe vand til svampe og kulhydrater.

Græs effekter

Plantning græs under egetræ vil forstyrre forholdet mellem egetræ og dens svampe. Græsset vil røve svampe af næringsstoffer og vand, hvilket vil resultere i deres endelige død, da svampene lever kun i top 4 inches af jord.

Advarsel

Uden svampe i eg-træets rodsystem bliver det udsat for sygdomsfremkaldende bakterier, svampe og planteædere. Plantning græs under et egetræ kan, over tid, røve træ af de værdifulde svampe, at det afhænger for sin generelle sundhed og immunitet.

Overvejelser

Undgå plantning græs indenfor 10 fod af den eg træstamme. Overveje plantning et bunddække under egetræ, der ikke vil skade dens rodsystem, såsom Salvia sonomensis eller Achillea millefolium, ifølge University of California.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com