Kan du dyrker roser i Potter?

June 14

Kan du dyrker roser i Potter?

Beholdere med farverige rosenbuske give dig flere designmuligheder i haven. Vokse roses i områder uden en passende seng eller flytte potterne rundt i hele sommeren for at ændre udseendet af din have design. Pot-vokset roser kan også være forhøjede tillade dig at drage omsorg for dem mens stående, siddende eller ved hjælp af en kørestol. De fleste rose sorter vokser godt i Potter, hvis de er plantet korrekt og får tilstrækkelig pleje.

At vælge beholdere

Du kan bruge næsten enhver type af planter til en rosenhæk, herunder plast, ler, træ og let glasfiber og resin. Containeren skal have drænhuller i bunden, så jorden ikke være vandlidende. Puljens størrelse afhænger af sorten og størrelse af rose. Store lactuella, grandiflora og hybrid te roser gøre bedst i 15-gallon krukker, selvom de mindre typer kan dyrkes i en pot så lille som 10 gallons. Vokse miniature roser i 5-gallon krukker eller ampler.

Pottemuld og gødning

Roser har brug for jord, der stadig er fugtig uden at blive gennemblødt. Brug enten en kommerciel pottemuld indeholdende Vermiculit eller perlite eller gøre din egen jord mix. En blanding af 30 procent perlit, 30 procent kompost og 40 procent muldjord giver de fugtbevarende kapaciteter og beluftning roser har brug for. Roses brug for gødning med enhver type af pottemuld. Tilføje en superphosphat gødning til pottemuld til at fremme udvikling af roden, ved hjælp af op til en fjerdedel kop for store gryder og 1 tbsp. for de mindste. Du kan også tilføje en langsom frigivelse gødning når du planter, selvom du bliver nødt til at begynde en opløselig gødning inden for to måneder, da næringsstofferne er brugt op fra den oprindelige befrugtning.

Rose sorter

Vælg de kortere voksende rose sorter for containere. Træ roser, som består af en regelmæssig rose sort podet til en kuffert, også vokse godt i beholdere, som gør miniature roser. Et træ rose er mere tilbøjelige til at vinteren skader så potterne skal flyttes til et beskyttet område før den første hårde fryse i efteråret. Mindre busk og tea rose hybridsorter kan også trives i Potter, men de kan kræve ompotning hvis de vokser fra deres container.

Sig overvejelser

Om dyrkes i potter eller senge, foretrækker roser fuld sollys. Containere tørre ud hurtigt så roserne kan kræve daglige vanding. Tjek jorden og vand planten, når den øverste tomme føles tør. Hyppig vanding vasker gødning af jorden hurtigt, så gøde ugentligt med en opløselig steg gødning anvendes på kvartal-styrke. Sveske i slutningen af vinteren mens roserne er stadig sovende, fjerner døde Stokke og skære planten tilbage ved halv sin højde. I løbet af vinteren, skal du flytte potteplanter roser til en uopvarmet placering for beskyttelse.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com