Kan du plante majs & bønner i den samme bakke på samme tid?

May 23

Kan du plante majs & bønner i den samme bakke på samme tid?

Majs og bønner er to fælles sommeren hjem haven grøntsager, der vokser godt sammen, og faktisk drage fordel af at være plantet sammen. Både grøntsager er varmt vejr planter, der vokser inden for den samme temperatur og årstidens intervaller. Dyrkning af majs og bønner sammen på den samme bakke er én måde at maksimere plads i dit hjem haven.

Følgesvend plantning

Plantning to typer af grøntsager sammen kaldes følgesvend plantning. Følgesvend plantning er en måde at gøre brug af de naturlige egenskaber af én type af vegetabilsk til fordel for en anden eller endda en tredje grøntsag. Følgesvend plantning har mange fordele, herunder sænket skadedyrsangreb, bedre jord ernæring og maksimering af haverum. Majs og bønner er to af de tre grøntsager, der er almindeligvis omtales som de "tre søstre." Den tredje vegetabilsk er squash. Indfødte amerikanere ville plante tre grøntsager sammen, som de gav gensidige fordele.

Skadedyr reduktion

Følgesvend plantning kan reducere mængden af skadedyrsangreb, der opstår. Dette er fordi mange skadedyr er tiltrukket af én type anlæg, og bindingen af to forskellige typer af planter vil skabe forvirring, eller gøre dette område af haven mindre tiltrækkende for angreb. Hver plante frigiver forskellige defensive kemikalier, gør området mindre beboelig for de naturlige skadedyr for andre planten, og vice versa.

Ernæringsmæssige og voksende fordele

Majs og bønner vokse godt sammen, fordi de hver især giver en ernæringsmæssig eller voksende betingelse fordel. De lange, høje stængler af kornet fungerer som et naturligt espalier for bønnerne, og bønnerne klatre op stilken som de modnes. Til gengæld give bønnerne kvælstof til jorden, en nødvendig næringsstof for majsplanter.

Hvornår man skal plante

Majsplanter dyrkes ofte først, som selv unge bean planter kræver en stilk eller post til at vokse på. Også, majs frøplanter er stand til at modstå køligere temperaturer end bønner, som kan være meget følsom over for selv lidt kølige temperaturer. Bønner kan være direkte-seedede i jorden når kornet udplantningsplanterne er 10-12 inches høj. Hvis du plantning bean frøplanter, der har startet indendørs, transplant planter når kornet har nået mindst 15 inches høj.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com