Kan du plante noget til at frastøde insekter?

October 21

Kan du plante noget til at frastøde insekter?

Insekter kan hurtigt skabe ravage på en have. Flere insekticider eksisterer, men nogle gartnere foretrækker måske at gå ruten naturlige brug af planter til at afskrække skadedyr. Disse planter virker ved at frigive kemikalier eller stærke dufte i jorden eller i nærheden af luft. Almindeligt anvendte planter omfatter nogle typer af blomster og krydderurter. Nogle gartnere er imidlertid ikke enige om nytten af visse planter. For de bedste resultater, bruge en kombination af naturlig skadedyrsbekæmpelse bekæmpelsesmetoder.

Typer af planter

Morgenfruer har længe været brugt til at befri haven af skadedyr, specielt nematoder. Selv om visse sorter af morgenfruer virker mod bestemte typer af nematoder, kan morgenfruer samtidigt tiltrække andre skadedyr i området, såsom spider mider, ifølge Alabama Cooperative Extension System. Selleri frastøder hvid kål sommerfugle mens nasturtium frastøder flere insekter herunder bladlus, whiteflies og biller. Andre skadedyr-frastødende planter omfatter hvidløg, persille og løg.

Advarsler

Mens nogle planter--som morgenfruer--kan utilsigtet tiltrække nogle skadedyr, der er andre mulige problemer med brug af planter til at frastøde insekter. Ligesom ukrudt konkurrere planter placeret for tæt til hinanden for næringsstoffer og vand, faldende sundhed af de ønskede planter. Nogle planter kan også udføre dårligt som følgesvend planter med hinanden. Eksempler kan nævnes tomater beplantet med kål, majs med tomater og agurker med aromatiske urter, ifølge Washington State University forlængelse.

Andre indstillinger

I stedet for repelling insekter fra et område med visse planter, prøv at tiltrække dem til forskellige områder eller planter. For eksempel, giver at lade Opret amarant vokse i haven planter, som bladlus vil spise, mindske skaderne på vegetabilske planter. Andre naturlige insekt frastødende poster omfatter: regnorm støbegods at frastøde bladlus; plast barkflis med sølv foring på bagsiden til at formindske flyvende insekter; og kaffegrums eller væske hældes i jorden omkring planterne for at modvirke snegle.

I hjemmet

Placer duftende pelargonier i potter i nærheden af vinduer og døre til at afskrække myg kan komme inde. 'Vanieenii' kultivar virker godt mod skadedyr, ifølge Colorado State University forlængelse. En anden mulighed er basilikum, en urt, der afviser både myg og fluer.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com