Kan du sætte varm mad i køleskabet?

November 27

Kan du sætte varm mad i køleskabet?

At holde din mad varm nok eller koldt nok til at forhindre bakterievækst er en af de centrale principper for fødevaresikkerhed, men det er ikke altid så nemt som det lyder. Hvis du har en gryde med varm mad, for eksempel, og har brug at bringe det til en sikker koeleskabstemperatur til opbevaring, er den oplagte løsning at placere den i køleskabet. Visse myndigheder modvirke dette, argumenterer at den understreger, at dit køleskab eller placerer dine andre fødevarer i fare. Der er et gran af sandhed i dette, men virkeligheden er mere nuanceret.

Tid og temperatur

Som med mennesker, fungerer bakterier bedst inden for et bestemt interval af temperaturer. Under 40 grader Fahrenheit, de fleste er træg og knap aktive, mens ved temperaturer over 140 F de kæmper for at overleve. I "farezonen" er området mellem disse yderpunkter, hvor de kan-- og vil--reproducere frit. Minimere den tid, din mad bruger i denne temperatur zone er central for opretholdelse af fødevaresikkerheden. Retningslinjer offentliggjort af det amerikanske Department of Agriculture understrege køleapparater dine fødevarer inden for to timer på de fleste, og inden for en time hvis dit omgivende temperatur er 90 F eller højere.

Brug din dømmekraft

Argumentet mod at sætte varm mad i dit køleskab er klar og logisk. Den varme emner hæve temperaturen i dit køleskab, får det til at arbejde hårdere--lægge ekstra pres på sin kondensator og kølesystem-- og potentielt hæve temperaturen i alle dine andre fødevarer, bringer dem i fare. Hvis du har forberedt et par gallons af bouillon til senere brug, er derefter røre din gryde lige fra ovnen til køleskabet virkelig problematisk. Et par lukkede beholdere af madrester, på den anden side kommer ikke til at hæve temperaturen i dit køleskab mærkbart. Brug din dømmekraft og drage fuld fordel af stuetemperatur køling først.

Stable dækket

Valgt velovervejet, kan selv en kort afkøling periode ved stuetemperatur kraftigt reducere varme dit køleskab skal håndtere. Opdele store gryder suppe eller gryderet i flade, lavvandede containere så hurtigt som muligt. Heat dissipates meget hurtigere når du reducere mængden af væske og øge dens areal. Hvis du skal køle en hele puljen, placere den i en vask i koldt vand eller is vand og omrøres jævnligt for at kaste varme. Hastighed spørgsmål endnu mere ved indpakning fryser gelpakninger i sandwich poser og slippe dem i gryden. Dette køler din mad hurtigere end køling og hjælper det til en fødevare-safe temperatur efter en kortere tid i køleskabet.

Køleskab-Smart opbevaring

Hver gang du åbner dit køleskab, varme du døren og forsiden af hylderne, så sætte din varme mad i de tilbage hjørner hvor er det koldeste. Bruge den mindste og mest containere du kan, fordi de spreder varme den mest hurtigt. Ikke stak dem, fordi når du gør, du fordobling deres termisk masse og der bremser køling. Ordentlig luftcirkulation giver et afgørende løft til dit køleskab ydeevne, så prøv at forlade masser af plads mellem og omkring din varme mad. Hvis du ved, du vil være at forberede et stort parti af fødevarer for køling, tage et par minutter på forhånd at rydde væk enhver forældede fødevarer og reducere til blokering af luftstrømmen rod i dit køleskab.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com