Kan du tage stiklinger fra blåbær buske?

October 6

Blåbær er ofte opformeret fra stiklinger af nurserymen eller hjem gartnere. Vegetativ formering sikrer, at nye planter er identisk med de gamle planter, fordi du hovedsageligt gør en klon af det oprindelige anlæg. Stiklinger eliminerer en masse gætterier fra at hæve udskiftning blueberry buske. Blåbær kan startes ved hjælp af to typer af stiklinger, nåletræ og løvtræ.

Nåletræ stiklinger

Nåletræ stiklinger, er som navnet antyder, lavet af blød, ny vækst. Det bedste tidspunkt at høste disse stiklinger er ligesom skyde begynder at modne. Test for vilje af bøjning en opoffrende skyde en anden indikator for parathed er leaf størrelse graduering. Nyere blade bør stadig små, mens ældre blade er på eller i nærheden af modenhed. Nåletræ stiklinger skal tages fra maj til juli.

Hårdttræ stiklinger

Hårdttræ stiklinger er taget fra hvilende planter. Vælg kun fuldt modne stilke. Stilken er klar til at blive høstet hvis det er fast og ikke bøje let. Tage hårdttræ stiklinger i sent efterår, vinter eller i det tidlige forår. Hvis en plante er notorisk vanskelige at udrydde, bruge en kølle eller hæl klip. Både nedskæringer er lavet ved hjælp af nogle gamle træ. En kølle snit er lavet på en 45-graders vinkel. Hæl cut er en T-formet klip, der indeholder gamle træ på tværs i bunden af skæring.

Forberede stiklinger

Trim opskæring, så enhver blomstrer er fjernet så skæring vil bruge sin energi, sætte rødder. Fjerne blade fra bunden halvdelen af skæring. Trim opskæring til ikke mere end 6 inches i længden med en skarp kniv. Blåbær vil normalt rod uden brug af hormonbehandling.

Rode medier

Flere rode medier bruges til root stiklinger. Kursus sand kan bruges alene, eller du kan lave en blanding af 1 del tørv og 1 del sand. Vand medium, indtil det er fugtigt og holde det fugtigt, indtil stiklingerne har fastsat rødder. Begrave skære mindst en tredjedel af sin længde på mellemlang og dække gryde med plastik for at bevare fugten. Beholderen anbringes i indirekte lys.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com