Kan du vand potteplanter planter for meget?

January 22

Kan du vand potteplanter planter for meget?

Overwatering potteplanter er No. 1 grunden til de dør. Plantens blade begynder at visne, bliver gule og frafald. Ejeren af anlægget reagerer ved at give planten mere vand. Til sidst den nederste del af anlægget begynder at rådne, og det er for sent at redde det. Hvis du er i tvivl om ikke vand planten, under vanding er bedre end over vanding. Det er meget nemmere at re-hydrat en potteplante.

Anlægstype

Tykbladet planter, såsom sukkulenter, bevarer mere vand end tynd endivie planter og har brug for mindre vand. Nogle planter, som gardenias, kameliaer og bregner, skal deres jord til at være konstant fugtig. Andre planter, kaktusser for eksempel have deres jord tørre mellem vanding. De fleste potteplanter, dog vil gøre bøde hvis det øverste lag af jorden tørrer ud mellem vanding. Før vanding din potteplante, sætte din finger i jorden for at afgøre, hvordan våde eller tørre det føles.

Anlægget tilstand

Unge, aktivt voksende planter har brug for mere vand end ældre planter. Planterne kommer ind i opløbet har brug for mere vand. Root-bundet planter har brug for mere vand, fordi der er mindre jord i potten til at absorbere det. Planter har brug for mindre vand når seneste beskæres fordi beskæring planter har færre blade til foder, selv om roden massen er stadig samme størrelse. I løbet af vinteren, mange planter er sovende eller voksende langsomt og behøver ikke så meget vand.

Pot og jord

Planter i lerpotter tørre ud hurtigere end planter i plast eller glaserede keramiske krukker. Vand fordamper gennem væggene i uglaseret clay pot. Større puljer bevarer mere vand end mindre gryder. Større puljer har et mindre areal i forhold til deres større masse. Planter, der vokser i tunge, tørveholdige jord og jord blandinger indeholdende vermiculit behøver mindre vand. Sådan jord blandinger absorbere og fastholde mere vand end løs alvorligt jord blandinger.

Beliggenhed

Potteplanter udenfor på et dæk eller græsplæne behøver mere vand end potteplanter holdt indendørs. Konstant luftbevægelse udenfor fordamper vand fra bladene i et hurtigere tempo. Tørre indendørs luft eller direkte solskin udenfor, fordamper fugten fra planterne, og de skal vandes oftere. Indendørs planter tæt på et vindue får mere lys, vokser hurtigere og har brug for mere vand end planter holdes i lysdæmperen steder på bagsiden af rummet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com