Kan jeg plante en have på en skråning?

November 12

Kan jeg plante en have på en skråning?

En have kan teoretisk være plantet hvor som helst der er nok plads og jord, herunder på en skrånende bjergside eller lignende. Men husk på et par spørgsmål hvis du plantning på en skråning. Dette omfatter spørgsmål i forbindelse med den faktiske hældning af hældning samt dens dræning. Desuden, skal slags jord på den potentielle haven hældning undersøges. Heldigvis, flere teknikker kan give mulighed for skrånende havearbejde, herunder terrasser.

Hældning

Graden af hældning af hældningen er vigtig, fordi den stejle skråning, jo større vil være problemer med kloakering, jorderosion og plante udvalg. Vand lander på en skråning vil afstrømning hurtigere og i større mængder. Dette kunne forlade Jorden i din skrånende have lidt tørrere end jord under den på flad jord. Regelmæssig vanding, derefter, vil være et must.

Dræning

Skrånende haver har tendens til at opleve problemer med overskydende drænvand oftere end haver på flad jord. Løse tabet af vand gennem regelmæssig vanding er nøglen, naturligvis, men tabet af jord gennem afstrømning kan være en smule mere indviklet. Plantning vandret (ikke lodret) på tværs af hældningen kan hjælpe med at forhindre jorderosion anlagt den ved dræning. Jord og vand har tendens til at bo på en vandret beplantet skråning, fordi det er vanskeligere at overvinde horisontale anlæg barrierer.

Jord

Typen af jord i skrå haven kan være en stor bidragyder til den ultimative succes. Undersøge dine potentielle havejord for sammensætning. Hvis det er sandede, skal du tænke på blanding i en række forskellige planter såsom stauder og måske endda buske og træer eller andre bunddække planter. Deres rødder fast op jord, forhindre det i at køre. Også, deres blade bryde op regns dunkende indvirkning, holde muld stabil og jævn.

Teknikker

Flere havearbejde teknikker findes når du beskæftiger sig med en skrånende have. En af de mest effektive kan terrasser, især hvis du kigger på en skråning mere end 30 grader stejle. Ved at oprette flere endda terrasser, du også holde regn og jord hvor det hører hjemme og ikke kører ned og fra skråningen. Plus, med terrasser, du kan normalt give afkald på tilføje bunddække planter til at stabilisere din jord.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com