Kan jeg plante mit Azalea udenfor?

April 19

Kan jeg plante mit Azalea udenfor?

Med skyer af lyserøde eller hvide foråret blomster klyngedannelse mod levende grønne blade, potteplanter Azalea er en populær gave for Mother's Day og påske, men efter et stykke tid de vokser fra deres gryder. I stedet for repot, overveje at flytte dem udendørs. Medlem af familien rhododendron, azalea er meget glade for udendørs, under de rette betingelser. Grupper af dem brast i en dejlig foråret viser hvert år og give en arkitektonisk element til haven for resten af året.

Azalea har brug for plads

Før plantning Azalea udendørs, huske at den søde lille potteplanter planten vil vokse meget højere, og Azalea har også en spredning vane. Det er normalt for en moden azalea at nå 4 fod høj og bred. Også, de kan leve i årtier, og har været kendt for at vokse så stor som en lille træ. Så tillade plads nok fra side til side og front tilbage. Azalea også gerne lidt lys skygge.

Løsn rodklumpen

Azalea er normalt sælges i potter. Som følge heraf kan de bliver root bundet, især hvis du har holdt dem i den oprindelige pulje. Du kan plante dem udendørs, trække bunden af rodklumpen løs. Dette kan betyde trimning noget af det væk med en kniv. Må ikke bekymre dig om såre det; du med det. For at løsne et stramt bundet planten i en plastikbeholder, kan du rulle det på jorden og tryk ned på siden med din fod.

Størrelsen af hullet

Hul til en azalea skal være dobbelt så bred som rodklump, men kun en og en halv gange dybere end rodklumpen. De har en lavvandet rodsystem, så en dybere back-fyldt hul ikke er nødvendigt. Husk at give et par fødder mellem anlægget og hus eller hegn, hvis det er, hvor du er plantning det.

Jordbundens surhedsgrad spørgsmål

Azalea elsker sure jordbund med en pH på 4,5 til 5.5. Du kan tage en prøve af din jord og få det afprøvet på en lab eller købe en jord test kit på et havecenter. Hvis din jord er alt for sød, eller alkaline, kan du ændre det med blad mug, chips sphagnum eller fyrretræ.

Holde din Azalea vandes

Vand din azalea hver dag for den første uge af sit liv i jorden. Brug nok til at fugte jorden uden oversvømmelser det. Efter dette, vand en gang om ugen, indtil det er veletableret.

Når at beskære

Beskære din azalea, efter at det har gjort blomstring. Beskæring vil hjælpe til at holde det pænt formet, holde væksten i skak og hjælpe det til at producere blomster mere rigeligt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com