Kan jeg sætte Orange i kompost?

March 26

Kan jeg sætte Orange i kompost?

Hjemmekompostering er en glimrende måde at slippe af med køkkenaffald, afklippet græs, haveaffald og andet organisk materiale. Dit hjem kompostbunke hjælper dig med at holde materiale ud af deponeringsanlæg samtidig rig jord ændringer for at hjælpe din græsplæne og haven vokser. Men du kan ikke bare sætte noget i din kompost. Nogle ingredienser, herunder appelsin og andre citrusfrugter, vil kompost, men kræver en lille smule af overvågning.

Carbon forholdet

Alle kompost bunker kræver en god kulstof til nitrogen ratio til fremme af kompostering organismer. De fleste kompost bunker har brug for en kulstof til nitrogen ratio af 30 dele kulstof til 1 del kvælstof. De fleste frugt affald, herunder citrus, er omkring 35 dele CO2 til 1 del kvælstof. Hvis du påtænker at kompost citrus og andre materialer, højt kulstofindhold, reducere mængden af græs, blade og andre haveaffald, du føjer til bunken. Mere madaffald vil øge mængden af kvælstof i kompost, at skabe bedre vilkår for bakterier, svampe og andre nedbrydere.

Syre

Citrusfrugter og deres skræl har relativt høj syre indhold, som kan forstyrre din kompostbunke rådnende handling. Høj syre miljøer er også forstyrrende for orme, både i konventionelle kompost bunker og ormekompostering. Hvis du har brug for til kompost appelsiner, gøre det i moderation, tilføje kun et par peelinger ad gangen. Undgå at tilføje andre high-syre materialer på samme tid.

Toksicitet

Appelsiner og andre citrusfrugter indeholder et stof kaldet d-limonen. Denne antiseptisk kemiske ligger primært i den friske skaller af frugten, og nedbrydes med tiden. Det fungerer også som en insektrepellent og insekticid når de anvendes i store mængder. Kompostering masser af appelsinskal kunne irritere eller syg gavnlige hvirvelløse dyr, herunder regnorme. Som med syre niveauer, undgå kompostering store mængder af appelsinskal samtidig med at holde din kompostbunke sund.

Overvejelser

Syre og d-limonen i citrus peelinger bryder sammen over tid. Forlader citrusfrugter skaller ud af din vigtigste kompostbunke eller bin til forfald separat kan tillade dig at kompost større mængder af citrus. Ifølge til kompost, når citrus skræl har udviklet grøn eller grå lodne skimmel, hvoraf de fleste stoffer har fordærvet, så appelsinskal lettere for din kompostbunke at beskæftige sig med problemet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com