Kan møl spise blade?

June 20

Kan møl spise blade?

Møl gå gennem en særskilt livscyklus, der indeholder fire forskellige stadier: æg, larve, puppe og voksen. Typen af fødevarer en møl feeds på varierer på sin fase af udvikling og også af arter. Larver, som formen larver af møl, spise blade af mange forskellige typer af planter, fra store træer til små haveplanter. En voksen møl har ikke en mund; Det har en lang, halm-lignende fodring struktur kaldet en Snabel, der bruges til at fodre på væsker.

Biologi

Møl er insekter i orden Lepidoptera, som er græsk for "skala-vinget", og er nært beslægtet med sommerfugle. Som sommerfugle, et møl krop er opdelt i tre dele: hoved, thorax og abdomen. De fleste møl har afdæmpede farver, fordi de er nataktive insekter og tilbringe deres dage med at skjule fra rovdyr. Om natten blive møl aktive og flyve på jagt efter en makker eller flydende fødevarer. Møl lever af nektar fra blomster; men de også udtrække næringsstoffer fra sap, rådden frugt, døde dyr samt afføring.

Livscyklus

Kvindelige møl deponere æg på en vært plante eller i jorden. En larve fremgår af ægget og begynder fodring straks på blade af planten. Larver har en glubende appetit og et stort antal larver kan hurtigt defoliate et stort træ. Larver vokse hurtigt og spin en kokon, når de er modne. Larver gå gennem processen med metamorfose i kokonen og fremstå kort tid senere som voksne møl til foder og reproducere. De fleste møl har en kort levetid og kan kun leve for to uger som voksne.

Betydning

Voksne møl, der lever af blomster nektar spiller en vigtig rolle økosystemer som plante bestøvere. Mange almindelige landskabsarkitektoniske planter som nat-blomstrende jasmine og kæmpenatlysolie stole på møl til at transportere pollen fra en plante til den anden. Blomstrende planter, stoler på møl normalt har store hvide blomster, der afspejler måneskinnet let og en stærk duft, der hjælper møl finde blomster om natten.

Problemer

Moth larve kan være alvorlige hjem, landbrug og landskab skadedyr. Majsborere og bollworms kan decimere store bevoksninger af vigtige landbrugsafgrøder såsom majs og bomuld, hvis venstre ubehandlet. Sigøjner møl er en betydelig invasive arter i det østlige USA, hvor larver lever af blade af løvfældende træer og ofte skader landskab planter. Larve larve af nogle møl arter lever af uld og silke fibre og kan ødelægge tøj, hvis de finder deres vej indendørs. Regelmæssig overvågning og hurtig behandling er vigtigt til at kontrollere skader forårsaget af moth larve.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com