Kan musik vibrationer påvirker plante vækst?

April 18

Kan musik vibrationer påvirker plante vækst?

Mange psykologiske undersøgelser er blevet gennemført på påvirker af musik på menneskelig vækst og udvikling. Der er ingen måde at vide med sikkerhed, men om musik kan hjælpe planterne til at vokse. Der har været blandede resultater i de mange videnskabelige undersøgelser på dette område. Nogen fast konklusioner kan indsamles fra statistikken. Nogle betragter det som blot et eventyr, mens andre mener, at musik kan støtte vækst i anlægget verden.

Forældede praksis

Hundreder af år siden i hele Europa, det var en udbredt opfattelse at synge ville hjælpe planterne til at vokse. Som planter har brug for kuldioxid til at vokse, mener nogle forskere nu, tidligere gavnlige forsøg på at bruge musik til at hjælpe planterne til at vokse var faktisk resultatet af sangeren exhaling overdreven kuldioxid på anlægget.

Teorier

I vest hævde de fleste forskere i dag, at der er ingen videnskabelige beviser for at lytte til musik hjælpemidler plantevækst. Idé har stadig nogle popularitet i østeuropæiske lande som Japan, men.

Østlige indsigt

Japansk forsker Junji Takano deltog i en undersøgelse, hvor tomater og kartofler blev dyrket i to separate områder. I en, musik blev spillet for planter, mens i den anden, der var bare stilhed. Forskerne fandt, at området med musik produceret større og sundere afgrøder.

Vestlige eksperimenter

Et spørgsmål, der opstår for troende er: hvilken slags musik skal du spille for at hjælpe dine planter vokse? Studerende på University of Arkansas udført et eksperiment i 1979, hvor de underkastet en gruppe af planter at rock n' roll og en anden til klassisk musik over en periode på flere uger. Forskerne kunne opdage nogen mærkbar forskel i væksten.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com