Karakteristik af anemoner

October 30

Anemone, en slægt af blomstrende planter under familien Ranunculaceae, er fundet i nord og syd tempererede zoner. Det består af ca. 120 arter, hvoraf mange er dyrket i haveplanter. Anemoner er ofte dyrkes af gartnere som de er en af de letteste former for haven-sort planter at dyrke.

Haven dyrkning

De fleste anemone arter producere blomster hele året. Den mest almindelige anemone dyrkes i haver er Valmue anemone (Anemone coronaria), som er kendt for sin Valmue-lignende blomster og blade der ligner persille. Dens blomster blomstre i forskellige farver - de mest almindelige omfatter scarlet, hvid, crimson, blå og lilla. En anden haven anemone, anemone hupehensis, der normalt dyrkes som en efterårs blomst. Det kan vokse så høje som 39 tommer og blomstrer i flere uger.

Anemone pleje

Anemone pærer er normalt plantet omkring oktober, som vil blomstre i maj og juni næste år. Arter, der trives i lerede jord beriget med gødning, såsom animalsk gødning. Når bladene har modnet, er det bedst at tage anlægget i et tørt rum indtil plantning tid.

Forskellige anemone typer kræver forskellige niveauer af solskin. Nogle kræver at blive plantet i haver uden nogen skygge, mens nogle har brug for konstant skygge at blomstre korrekt. De fleste anemoner kan ikke overleve hvis konstant udsat for solens stråler og installere en baldakin til delvis skygge planter kan være nødvendig i varmt vejr. Når planterne blomstrer, bør høst blomster der gøres i tidligt om morgenen at minimere stress, kan det forårsage for anlægget.

Skadedyr og sygdomme

Anemoner er tilbøjelige til at cutworms, en af de mest almindelige anlæg parasitter fundet i haver. Andre sygdomme, der almindeligvis påvirker anemoner omfatter crown gall, blade krøller, sydlige skimmel og meldug. Fjernelse og skære de berørte dele af planten er den mest almindelige måde at løse disse problemer, mens svampesygdomme kræver en antifungal spray.

Sorter

Anemoner kan inddeles i tre vigtigste sorter: foråret blomstrende sorter, knoldene og store fald-blomstrende sorter. Foråret blomstrende sorter er enten jordstængler eller knolde. Jordstængler er stængel-lignende dele almindeligt forekommende på rødderne af den plante, som skaber asparges og rødder under dyrkningen. Knolde, på den anden side er anlægget strukturer, der lagrer energi og næringsstoffer til fremtidig brug. Knoldene kan være stængler eller rødder, afhængigt af anlægget. Anemoner har rodknolde, som nemt kan plantes i foråret. Store fald blomstrende sorter producerer ikke nogen rhizom eller knold, men i stedet har trævlede rødder.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com