Karakteristik af en orientalsk designstil

December 9

Karakteristik af en orientalsk designstil

Orientalsk design generelt henviser til design stilarter fundet i Kina, Japan, Thailand og Vietnam samt andre østeuropæiske lande. Orientalsk design er ofte udskiftes med "Asiatisk design" og er blevet en fremtrædende designstil over hele verden. De mest almindelige og let genkendelige Karakteristik af orientalsk design kommer fra Kina og Japan som design elementer gør brug af dristige farver og usædvanlige ornamentik.

Japansk Design

Du har sikkert hørt udtrykket, "zen" bruges i moderne sprog som et ord til at beskrive en fredelig og rolig livsstil. Japansk design legemliggør helt denne ældgamle måde at leve gennem forsimplede indretning og brug af naturlige materialer. Du vil ikke finde menneskeskabte farver eller prangende, sequined stof i dette designstil, men du vil finde dæmpede farver (brune, grønne og grå) samt bløde blomstermønstre uløseligt vævet ind i silke tekstiler. Du vil ofte se bambus og sten som materiale til møbler og gennemskinnelige døre (shoji døre) som rum dividers. Japansk design indeholder for det meste lige linjer og integreres let i moderne design.

Kinesisk Design

Kinesisk designstil er endnu nemmere at spotte end japanske design stil. Generelt kinesisk design gør brug af stærke farver og mørke træmøbler med en tyk frakke af lak finish. Den mest fremtrædende farve, der bruges i kinesisk design er rød rød er et tegn på held og lykke i den kinesiske kultur. Gul er en anden almindeligt anvendt farve til interiør, og blå og hvid anvendes oftest til traditionelle tilbehør. Vægmalerier og folde skærme skildrer ofte historiske scener og vigtige kinesiske tegn, og papir lanterner er almindeligt anvendt som belysning turneringsplaner.

Andre elementer

Har til at følge enhver strenge retningslinjer heller orientalsk design behøver ikke at omfatte alle de elementer, der er nævnt ovenfor. Udsmykning kan være så simpelt som at placere en orientalsk tæppe under et spisebord og parre det med en kimono bælte (kaldet en obi) som en bordløber. Placere en enkelt orkidé på et vindue segl med en skyld kande som vasen vil også hjælpe til at indarbejde stilen. Moderne orientalsk design showcases ofte platform senge og andre stykker af møbler, der er lav til jorden. Siddende på gulvet rundt sofabord er ikke ualmindeligt.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com