Karakteristik af frotté

March 1

Selvom frotté er en af de mest genkendelige tekstiler i verden, ved de fleste mennesker meget lidt om denne velkendte tekstil.

Historie

Tidlig terrycloth blev produceret af hånden ved hjælp af silke fibre. I midten af 1800-tallet var terrycloth masseproducerede i England og vævet udelukkende af bomuld. Samuel Holt patenteret fremstillingsprocessen og flyttede operationer til USA i 1864. I dag er de fleste frotté er lavet af bomuld og bomuld/polyester blander.

Bruger

Frotté er et populært stof for bad og stranden. Modedesignere har linjer af terry yoga, lounge og motion tøj. Terrycloth anvendes også som møbler polstring, udendørs stødpude og pude dækker.

Udseende

Grundlæggende terrycloth har en høj loop bunke på én eller begge sider af stoffet. Den unikke vævningen giver terry det er overdådigt, stoflige signaturudseendet. Løkke bunke normalt forbliver uncut, men findes også i snit versioner.

Karakteristika

Kendetegnende for frotté er dets stærkt absorberende natur. Bomuld sløjfer fungere som små svampe til at absorbere vand. Løkke bunke giver terrycloth en blød, men alligevel holdbart kvalitet. Terry er en easy care stof, der ikke kræver strygning og holder op til gentagen brug og hvidvaskning.

Variationer

Franske terry er den stretch version af frotté. Den har korte sløjfer af bunke på bagsiden med en glat ansigt. Det er typisk en sportstøj stof.

Terry Velour er terrycloth vævet af silke, silke og kamgarn, eller silke og bomuld. Det bruges til møbler polstring og trim.

Teori/spekulation

Ordet 'terry' kommer fra det franske ord 'tirer' betyder at trække eller trække igennem, refererer til de sløjfer, der vises trak fra kæde og skud af tekstil.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com