Karakteristik af Gothic Revival møbler

January 12

Karakteristik af Gothic Revival møbler

Udseendet af gamle slotte og kirker bygget i middelalderen udlånt deres detaljerede styling og dekorationer til møbler design af 1800-tallet. Den første gotiske æra opstod i middelalderen--1100-tallet--i Europa, men dens genoplivning periode kom århundreder senere under midt-til slutningen 1800-tallet i den victorianske tidsalder. Gothic Revival møbler optrådte som victorianske møbler designere begyndte at lede til ældre design stilarter for inspiration. Gothic Revival tilbudt en velkommen alternativ til den fremherskende nyklassicistiske stil.

En kommanderende tilstedeværelse

Gothic Revival møbler lød arkitektur af katedraler, kirker, slotte og hjem af velhavende adelen møblerne var lavet for. Det indarbejdet tunge woods--palisander, valnød eller eg--i mørke pletter og farver og karakteristisk udsmykning i sit design. Møbelstoffer måtte holde til tyngde af træ og blev valgt til at gøre lige, som tekstiler var lige så overdådigt og rige med poleret, aromatiske læder, kløverblad brokader eller luksuriøse, tykke fløjl. Gothic Revival møbler kommandoer rummet og ofte deler en religiøs tilknytning til kirkearkitektur af herunder fint udskårne Kors eller religiøse symboler i sine designs på toppen højrygget stole.

Tårne, Gargoyles og rosetter

Karakteristik af møblerne også begunstiget de detaljerede og dekorative mønstre anvendes i arkitekturen: udsmykkede udskæringer, omhyggeligt udformet maskine eller hånd korsblomster, scalloping, vinstokke og blade motiver, rosetter, spidse buer, reelle og imaginære skabninger, gargoyles og tårne. Som flere møbler beslutningstagere ansat maskine metoder af byggeriet i denne periode i hælene af den første industrielle Revolution, der syntes stærkt detaljerede drejebænk-vendte træ ben og arme på stole med ovale rigt polstret ryg og firkantede sæder, og dele af armene dækket med dyre og polstret floral brokade stof. Træramme på stolens ryg når skyward, godt over den sitter's hoved, i miniature pegede udhugget korsblomster, tårne og spiraler.

Figurer og smykker

Designere stillede ofte tre-fliget form eller gotisk kløverblad; konturen af firkløver, en fire-petal blomst design; eller Potentil, eller fem-arced form. Design spænder fra ukomplicerede til yderst fint og detaljeret. En anden gotiske favorit inkluderet en klokke i en hule center indkapslet af et blomstermotiv tema med tre eller fire kamre. Kigge efter en masse lacy honningkager trim som accenter til tunge, massive stykker. Møbler rammer ansat mortice og tenon leddene, stramt passer sammen uden lim. I store stykker, for eksempel, var paneler rillet ind i rammen. Firkantet eg pløkker, drevet gennem runde huller i leddene, holdt tons sikker.

Egnet til en konge

Du vil ikke finde noget beskeden om Gothic Revival møbler. Borde og stole er massiv i størrelse, dominere rummet. Men i enklere former, kan du finde nogle stole med ryglaen, der ligner tracings kringlet konstrueret Glasmosaik Windows findes i mange af Europas katedraler. Sengerammer--typisk enkelt eller dobbelt four-posters--har udarbejde udskæringer afpudsning de udskårne træ baldakin. Møblerne er normalt ubehageligt, udsmykkede og pralende, primært designet for adelen og velhavende i Europa. Hvis du planlægger at dekorere dit hjem med Gothic Revival møbler, Sørg for at har du en slot eller i det mindste et stort hus med store rum. Efter alt, er Gothic Revival møbler egnet til en konge-- eller en dronning.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com