Karakteristik af gotiske møbler

December 6

Karakteristik af gotiske møbler

Den gotiske æra kan spores tilbage til Europa i midten af 1100-tallet. Men det er i midten af 1500-tallet at gotiske møbler som vi kender det i dag blev flittigt brugt. Gotisk Boligmøbler kan identificeres af centrale karakteristika i sin konstruktion og design, der gør det unikt og ofte eftertragtede.

Træ

Alle typer af gotiske møbler kan findes stort set i mørke nuancer af træ, bruges til at komplimentere den sorte og grå palet af æra. Eg var det mest populære valg for skabelsen af husholdningernes møbler i Storbritannien, fordi det er stærkt og holdbart. Valnød blev primært brugt i stykker med oprindelse fra Frankrig, mens mahogni og palisander var også importeres og anvendes i nyere design.

Struktur

Lavet på et dramatisk tidspunkt i historien, anses gotiske møbler den mest visuelt slående af enhver æra. Luften af storhed for huset varer kommer fra indflydelse af arkitektur på Tømrere; tårnhøje kirker og katedraler er bevis i dag af storheden af æra. Spidse buer på høje stole og reoler er en replika af buer og tårnhøje kolonner findes i katedraler. Møblerne selv er holdt sammen med mortise og tenon leddene som negle og lim blev ikke brugt i denne periode. Firkantet eg pinde bruges til at holde leddene sammen kan findes i autentiske gotiske møbler.

Udskæring

Den mest ikoniske karakteristisk for den gotiske æra, der er indkapslet i møblerne er Helleristningerne. Religion påvirket stærkt design af møbler, fordi det 12. århundrede var en periode med tunge munkevæsen; arkitektur af religiøse bygninger blev replikeret i hjemmet som folk ønskede indflydelse af kirken i deres familie hjem. Natur er også et tema, der kan identificeres til 1100-tallet håndværk; løv prydet siderne af borde og stole, mens imaginære fugle og dyr findes ofte i de metal beslag på kommoden. Stykker i England, Tudor Rose er ofte omdrejningspunktet for udskæringer og Fleur-De-Lis var populære i fransk producerede møbler.

Gargoyles

Som ydersiden af religiøse bygninger fra 1100 til 1500-tallet, har gotiske møbler kan ofte mytiske skabninger hugget ind i træværket. Drager og gargoyles findes især på enderne af himmelsenge og ned siderne af reoler. Selv om de er anset for onde skabninger, blev de ætset på møbler til at fungere som vogtere af den vare, de bebor og derfor beskytte alle, der bruger dem.

Tapetet

Trods den gotiske palet overvejende kedelig i farve er stof draperet over møbler og puder ofte levende. Varme røde og guld bruges med kunsten at gobelin vævning, giver det en luksuriøs tekstur til dem. Bænke har i særdeleshed stof draperet over for at tilføje en smule trøst til dem, der ønsker at sidde.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com