Karakteristik af strukturelle ler flise

July 3

Karakteristik af strukturelle ler flise

Strukturelle ler flise, lavet af den samme bagt ler som terra-cotta tagsten, er en gammel, selv gamle metode til bygning. Begrebet "strukturelle" tilføjer en ny dimension, fordi det indebærer, at disse fliser vil blive anvendt som bærende "kerner" af vægge, gulve og lofter. Mens stål bruges oftere til større og højere bygninger, enklere ler mursten — stadig kaldet "fliser"-anvendes til mindre og billigere strukturer som huse og skure.

Vægt

En af de mest væsentlige og værdifulde aspekter af denne form for "mursten flise" er dens lave vægt. Leret er tørret og tvunget gennem en "dør", der skaber sin bricklike cellular stil. Det er en stor mursten, med en eller to store huller eller celler gennem det. Styrken af flisen er ikke i høj grad påvirket af hullerne, og disse huller eller celler kan udfyldes med mørtel eller gips senere. I forholdsvis sjældne tilfælde flisen er fremstillet af pulveriseret — pulveriseret — skifer. Mens ikke teknisk ler hedder det stadig "ler flise."

Dimensioner

De grundlæggende masseproducerede typer af disse fliser er enten et "enkelt celle" 8 x 8 tommer mursten torv med et enkelt hul i midten eller et 8 x 16-pladsen med to huller eller "celler." I sjældne tilfælde bruges en 12 af 5.5 mursten. Denne type er en meget ældre dimension. Det kan også bestilles særlige for projekter hvor dimensionen er nødvendige.

Standarder

Nutidige strukturelle-grade lerklinker er underlagt strenge standarder. Da de fleste af disse nondecorative fliser er bærende, har de en minimum "modstand" kapacitet. Fliser, der skal bruges i vertikale indstillinger, såsom vægge, skal som minimum kunne stå pres på 3.000 pounds per kvadrattomme. For horisontale strukturer såsom gulve, skal de kunne modstå 2.000 psi på et minimum. Disse fliser er også værdsat på grund af deres brand-resistente.

Problemer

En af de værste egenskaber af disse lerklinker er, at de vejret hurtigt, især hvis de bruges på udendørsbrug og udsættes for elementerne. Mange fliser til udendørs brug er glaseret, men som kun forsinker deres weatherization. Mere moderne metoder til bagning og efterbehandling fliserne minimerer deres gennemhullede, men de kan stadig bruges kun i moderat klima. Fliserne er uegnet til regioner med ekstreme udsving i vejret og temperaturen – bitter i vinter, kvælende sommeren. Sammentrækning og ekspansion forårsaget af sådanne udsving vil ødelægge disse fliser hurtigt.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com