Karakteristik af victorianske møbler

May 7

Karakteristik af victorianske møbler

Victoriansk interiør design er så navngivet, fordi det nåede sit højdepunkt af popularitet i løbet af dronning Victorias regeringstid over det britiske imperium. Hendes regeringstid begyndte i 1837 og endte med hendes død i 1901. Arkitektur i denne epoke featured udarbejde udendørsbrug karakteriseret ved honningkager scrollwork på tagskæg og suppleret med kunstfærdigt dekorerede interiør. Victorianske møbler udfører dette tema og omfatter flere egenskaber hen til kigge efter.

Udskæringer og kurver

Victorianske møbler har typisk indviklede udskæring med buede linjer og naturlige billeder som grønne mønstre, blomstermotiver mønstre eller dyr. Art Nouveau-stil, som kom senere, har lignende mønstre og dekorationer, hvilket gør det vanskeligere at afgøre, om en stk i møbel er victoriansk. Men i modsætning til Art Nouveau møbler, victorianske stykker får kantede linjer og figurer sammen med Helleristningerne tilføjet på møblerne. Den grundlæggende form af en viktoriansk stol eller bord er lige men med kurver langs ryglæn, bund eller ben af stolen eller nederst under puder på en sofa. Dekorative friser og buede møbellister er almindelige i victorianske stykker.

Udsmykning

Victorianere tilbad dekorationer i form af kvaster, prægning, og lagdeling af dyre materialer. Victorianske møbler lægger særlig vægt på detaljer og tekstur. Art Nouveau møbler har ikke disse dikkedarer. Så hvis du ser et stykke møbel, der har en masse fancy udskæring og kvaster, har du sikkert fundet en victorianske stykke.

Plys polstring

Polstring under klunketiden featured luksuriøse og teksturerede materialer såsom fløjl. Typiske farver var meget rig, frodige og mørke. Sædvanlige mønstre er involveret ved hjælp af forskellige nuancer af en farve eller omfattende blomstermønstre, at accent plain hvid baggrunde. Mest polstrede møbler legede også dekorationer såsom kvaster og frynser.

Tunge proportioner

Victorianske møbler var præget af tunge piedestaler, store skænke og andre stykker i hovedmasse proportioner. Dette design indflydelse tilføjet betydelig vægt til den elegante stil, karakter og balance til dekorationer og pynt af stykket.

Mørke træsorter

Mest victorianske møbler var lavet af mahogni, rosentræ eller valnød. Reproduktioner af disse stykker er plettet med dyb brun og kirsebær nuancer til at ligne de dybe og rige farver af træ under klunketiden. Lignende mørk-farvet woods blev også brugt i gotisk møbler stykker.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com