Keramiske fliser tykkelse Guide

May 15

Keramiske fliser tykkelse Guide

Keramiske fliser kommer i tusindvis af farver og designs, men flise tykkelse er forholdsvis ensartede. Fliser til vægge, backsplashes og bordplader er normalt en fjerdedel-tommer tyk, mens gulv fliser spænder fra en halv-tomme tyk til tre fjerdedele af en tomme tyk. Når du foretager dit valg, tale med forhandler om hvordan du agter at bruge flisen til at sikre, at flisen du vælger vil være holdbare og langvarige i dit space.

Holdbarhed

Jo tykkere den flise, den mere holdbare det er. En tynd flise er passende for en bordplade eller backsplash, men du ønsker en tykkere flise til en etage, især i en høj trafik område eller køkken. Hvis du slipper tunge tallerkner eller en gryde på et tyndt flisegulv, risikerer du at revner i gulvet. Ud over tykkelsen af flisen, overveje den proces, hvorved flisen var farvet. De fleste keramiske fliser har en malet top coat, der er levet op til basen. Hvis disse fliser er tilhugget, vil du se den underliggende flade. Mexicanske fliser og et par andre slags flise er farvet i hele.

Overgange

Et andet aspekt at overveje, når du vælger fliser er, hvordan det overgange til en anden overflade. Hvis du flisebelægning et backsplash, for eksempel, skal du bullnosed fliser, der er afrundet og glat færdig til kanten af backsplash. Disse fliser reducere den indlysende linje mellem væggen og backsplash. Jo tykkere den flise, selv, jo mere tydelig afgrænsning. Dette gælder også for gulve. Hvis du vælger en tyk flise, kan det sidde højere end en tilstødende etage, at skabe en akavede bule mellem de to flader. Hvis du absolut skal have en flise, der vil øge højden af dit gulv, overveje at få en overgang strip at gå mellem de to flader.

Installation

Når du installerer håndlavede keramiske fliser, kan du bemærke, at nogle af brikkerne er lidt tykkere end andre. For at kompensere for disse variationer, blot anvende en tykkere bund af thinset nedenunder de tynde fliser. Hvis du installerer tykke fliser på en lodret overflade, såsom en bruser væg, skal du også et tykkere lag af thinset at holde fliserne på plads.

Overvejelser

Ud over tykkelsen af flisen, overveje holdbarheden af flisen. Alle flise er opdelt efter flise kvalitet, tykkelse, vand permeabilitet og slid. Grad 1, betyder eksempelvis, at flisen har ingen mangler og er holdbart nok til brug på gulve, mens en klasse 3 er tildelt til fliser, der er tynde, har mangler og skal bruges på væggene kun. Instituttets porcelæn emalje slid rating klassificerer den flise evne til at modstå mund trafik, ridser og pletter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com