Kiwi blomst forskelle

October 14

Voksende saftig kiwier er ikke helt så simpelt som at plante en vinstok og vente på høsten. Kiwi vinstokke er entydigt mand eller kvinde, og blomst forskelle afgøre, om din vin kan bære frugt. Beskæring af vinstokke kræver forskellige procedurer på forskellige tidspunkter, afhængigt af om du beskæring en mandlig eller kvindelig vinstok. For at holde vinstokke, sund og producerer, skal forskelligt sexed blomster fjernes eller lov til at forblive og sætte frugt.

Skelnen

Selv om der er mere end 50 arter af kiwier (Actinidia spp.), er tre typer mest almindeligt dyrkede. Vinstokke, der bærer det genkendelige brune, fuzzy marked frugter (kiwi deliciosa) vokse evigt i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8 og 9; hårdføre kiwi (Actinidia arguta) tolererer koldere temperaturer i USDA zoner 3 til 8; og brogede kiwi vin (kiwi kolomikta) vokser i USDA zoner 4 til 8. Uanset art og sort er kiwi vinstokke næsten udelukkende mandlige eller kvindelige. En bemærkelsesværdig undtagelse er "Blake," en sort, der bærer mandlige og kvindelige blomster på den samme vin.

Mandlige blomster

Mandlige kiwi vinstokke har flere blomster end kvindelige vinstokke, men de er typisk kun halv størrelse af de kvindelige blomster. Den eneste funktion af den mandlige blomster er at producere pollen, der befrugter den kvindelige blomstrer, hvilket er hvad producerer frugt, så en mandlig kiwi planten skal plantes i nærheden af en kvindelig vinstok. Hanblomster producerer pollen til kun to til tre dage efter, at de åbne, så de kvindelige blomster skal blomstrende under denne bestøvning vindue for vellykket befrugtning. Fordi de mandlige vinstokke er noget mindre hårdføre end hunnerne, er de undertiden beskadiget af sene forår frost, der kan dræbe blomsterne. Hvis dette sker, kan ikke de kvindelige vinstokke bære frugt, fordi der er ingen mandlige pollen produceret til at befrugte dem.

Hunblomster

De kvindelige blomster har fremtrædende centrale støvveje, som er de strukturer, der modtager pollen fra den mandlige blomster. Vindbestøvning er ualmindeligt med kiwier, og blomsterne stole primært på honningbier, Humlebier og indfødte bier til at overføre pollen. De kvindelige blomster er duftende, men de producerer ikke den søde nektar, der kendetegner de fleste blomster. Kvindelige blomster kan være bestøvede syv til ni dage efter de åbne, selv efter at kronbladene falder fra blomstrer.

Beskæring

Forskelle i mandlige og kvindelige kiwi blomster diktere, hvordan og Hvornår vinstokkene har brug beskæring for optimal blomst produktion den følgende sæson. Når de mandlige blomster er færdig blomstrende, fordel de mandlige vinstokke hård beskæring under den aktive vækstsæson så kun en tredjedel af planterester. Dette tvinger nye vækst for den følgende sæson, der producerer masser af blomster til at bestøve de kvindelige vinstokke. De mandlige vinstokke skal ikke beskæres i sæsonen hvilende. Kvindelige vinstokke med fordel beskæring i løbet af vækstsæsonen samt hvilende sæsonen. I perioder med aktiv vækst, tilgroede kvindelige vinstokke drage fordel af tyndere så sollyset kan trænge igennem det frodige løv og nå de frugtbærende træ. I sæsonen hvilende bør skuddene, der produceret frugt året fjernes så ny vækst kan blomstre for at producere de næste-sæson blomster.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com