Klasser af nematoder

September 17

Nematoder, almindeligvis kendt som rundorm, er en forskelligartet række med mere end 28.000 forskellige arter, som har været kendetegnet. Rundorm er så forskellige, at de kan findes i stort set ethvert miljø fra saltvand til ferskvand og på enhver temperatur eller højde. Nogle nematoder er parasitiske; andre er ikke. Alle rundorm har fordøjelsessystem systemer. De inddeles i to klasser, Adenophorea og Secernentea.

Adenophorea

Adenophorea, også kendt som Aphasmidia på grund af manglen på phasmids på deres haler er normalt findes i vandet. De har simple ekskretionsorganerne, og fordøjelsessystemet systemer. Denne klasse af nematoder anses for at være mindre avancerede, eller mindre udviklet end Secernentea. Hannerne har normalt to testikler. Der er to underklasser til Adenophorea: Enoplia og Chromadoria.

Secernentea

Secernentea er den vigtigste klasse af rundorm. Nogle Secernentea er parasitaere, mens andre ikke er. De har ekskretionsorganerne, og fordøjelsessystemet systemer, men de har ikke kredsløbssygdomme eller respiratorisk systemer. Denne klasse af nematoder er for det meste findes i jorden, ikke i vand. Denne klasse er undertiden også kaldet Phasmidia, fordi de har strukturer, kendt som phasmids, på deres hale, hvilket gør dem følsomme over for kemikalier. Hannerne har normalt en enkelt testikel. Der er tre underklasser til Secernetea: Rhabditia, Spiruria og Diplogasteria.

Ligheder

Skelne mellem de to klasser af nematoder er vanskeligt, fordi de er meget ens. Der er meget lidt forskel mellem de mest udviklede af arterne og de mest primitive. Forskere er ikke kommet til en ensartet afgørelse om klassificering af nematoder. Alle nematoder har veludviklede reproduktive systemer. De alle har runde og glatte organer, der er unsegmented. Alle parasitiske nematoder tilbringe mindst en del af deres levetid, bor i jorden. Nematoder er flercellede organismer og de alle udklækkes fra æg.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com