Klassificering af maddiker

July 26

De larver fase af insekter i orden Diptera---fluer---er almindeligt kendt som "maddiker." Der er mere end 145.000 flyve arter, hvilket gør dem en af de mest succesrige medlemmer af familien insekt.

Flyve livscyklus

En flue har hvad er kendt som en "holometabolous" livscyklus. Dette betyder, at voksne lægger æg, men de larver, der klækkes ser intet som voksne fluer. De er soft-rørige larver mangler funktioner end mouthhooks og omtales som "maddiker." En maddike vil i sidste ende forpupper. I denne fase er omsluttet af en hård sag eller kokon og undergår en transformation til den voksne form af fluen.

Ægte fluer

Diptera er benævnt "true flyver." Dette betyder, at de har to vinger knyttet på deres mesothorax, tre særskilte krop segmenter---hoved, thorax, abdomen--- og hår-lignende antenner. De har seks ben, som gør alle insekter. Mens maddiker har mouthhooks for fodring, har fluer enten en piercing og sugende mund eller en sponging mund.

Flyve familier

Fluer er den fjerde største insekt orden i verden, der er omkring 160 forskellige familier af fluer, med mange arter i hver familie. De omfatter skadedyr såsom houseflies, myg, myg og myggene. Nogle typer af voksne fluer kan være meget skadeligt for mennesker som transmittere af sygdomme, men maddiker har en vigtig rolle i verden. De hjælper nedbryde døde og rådnende sagen til kompost, og nogle larver lever af insekter skadelige for afgrøder.

Medicinsk maddiker

En særlig anvendelse af maddiker er på det medicinske område. Flyve larver er rejst i sterile labs. Disse sterile maddiker anvendes til at rense inficerede eller dødt væv fra kroniske sår, der ikke reagerer på konventionelle behandlinger. Blowfly larver bruges oftest, fordi de er naturlige genvindingsvirksomheder af dødt væv, men ikke graver sig ned i levende kød.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com