Kløver med sorte pletter

April 24

Kløver med sorte pletter

Kløver er en fællesbetegnelse for alle planter, der tilhører Trifolium, Medicago og Melilotus slægterne af planter, der omfatter enårige og flerårige planter. Kendt for sine særskilte mørke-grøn farve og mønstre, symbolsk og folkloristisk kløver-formede blade, er kløver sommetider dyrket til dekorative formål. Sorte pletter på kløver blade kan indikere en række af plantesygdomme.

Pseudopeziza Leaf Spot

Måske er den mest almindelige kløver sygdom, der forårsager sorte pletter på kløver blade Pseudopeziza leaf spot, forårsaget af svampen Psuedopeziza trifolii. Infektioner af denne sygdom er mest udbredt i køligt vejr. De sorte pletter er små, runde og kantede med en rødlig farve og hvid center. Den mest effektive kontrol metode for denne sygdom er simpelthen beskære væk og kassér syge plantedele clover anlægget for at forhindre spredning af infektionen.

Sodet plet

Sorte pletter knyttet til sooty plet, en svampesygdom, der er forårsaget af Cymadothea trifolii, har en fløjlsagtig eller skinnende udseende. De er mest almindelige på hvid og alsike kløver. De sorte pletter vises oftest på undersiden af bladene. Hvis sygdommen er venstre vil ubehandlet, disse blade visne og defoliate for tidligt. Behandle sodet plet med godkendt fungicider eller ved beskæring væk syge dele af kløver.

Cercospora Leaf Spot

Cercospora leaf spot er mere almindeligt kaldet sommer sort stilk, da infektioner er hyppigste i varme, fugtige klima i hvilke kløver vokser naturligt. Cercospora zebrina er sygdomsagensen af sommer sort stilk. Afhængig af hvor steder opstår, kan deres sorte farve være farvet af grå, rød eller brun. Behandle sommer sort stilk med en godkendt fungicider eller kulturelle praksis såsom høst kløver blade tidligt at forhindre spredning af sygdommen.

Ascochyta Leaf Spot

Foråret sort stilk eller Ascochyta leaf spot, er forårsaget af svamp Phoma trifolii. Sorte og brune pletter forekommer langs ribber, mens større sorte pletter på stilke. Bladene vil også visne og defoliate hvis sygdommen ikke behandles. Igen, det mest effektive middel til at kontrollere sygdommen er at høste kløver tidligt for at begrænse spredningen af sygdommen. Alvorlige infektioner kan behandles med en godkendt fungicid.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com