Køkkenmaskiner fra 1950erne

November 17

Køkkenmaskiner fra 1950erne

Den store Depression i 1930s og krigsårene, der fulgte var en tid med offer i Amerika. I mere end 15 år, befolkningen enten kunne ikke råd til nye apparater eller krigsindsatsen havde gjort de råvarer, der er nødvendige til fremstilling af sådanne ikke-eksisterende luksusforbrug. Efter våbenstilstanden blev underskrevet i 1945, våben fabrikker retooled hurtigt for at imødekomme den voksende efterspørgsel efter moderne køleskabe og komfurer til at fylde køkkener af nyligt bygget boliger.

Farve

Annoncører æra begyndte at offentliggøre helsides farve annoncer for at lokke krig-trætte borgere at købe nyeste i farvestrålende køkken-baseret time-savers for den moderne husmor. De fleste kvinder var stay-at-home moms, der afgav arbejde uden for hjemmet til at støtte vender tilbage veteraner. Deres belønning var en lys og munter miljø at arbejde. Dette betød køleskabe og komfurer i lyse gule, robin's - ægget blå eller mint grøn med detaljer i krom.

Efterkrigstidens forskud

Arborite og chrome optrådt på køkkenborde og bordplader til at give køkken overflader af 50 ' erne en skinnende, let at rengøre alternativ til træ. Kabinetter var skræddersyet til at give en problemfri overgang fra køleskab til vask og komfur. Nye boliger blev bygget med el, der kræves til magten apparater både store og små. Baby boom var i fuld sving, og unge familier værdsat tidsbesparelser realiseret ved hjælp af moderne gadgets.

Små apparater

Samt den farverige nye køleskabe og komfurer, der dukkede op på scenen, pralede køkken i 50 ' erne mindre arbejdskraft-besparende apparater samt. Forkromet, pop-up-elektriske brødristeren lavet toast timing og overvågning en uddøende art. Bærbare elektriske foodprocessorer og Mixmasters, komplet med flytbare piskeris og skåle, udskiftet deres hånd-cranked forgængere. Tidlig brødrister ovne lavet forbereder TV dinners en brise. Den elektriske dampstrygejern var meget lettere og nemmere at bruge end de gamle støbejern modeller.

Priser

Masseproduktion lavet apparater i 1950 ' erne overkommelige til flere mennesker end nogensinde før. En gas range kunne købes i New York i 1950 for $144.95. En transportabel elektrisk fødevarer mixer, købt i Wisconsin i 1957, kostede $18.95. En 1959 dampstrygejern, købt i Californien, koster $9.99. "Cash kun" ikke var den eneste metode til køb, som det havde været i de magre år. Apparater kunne straks har købt og betalt i månedlige rater.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com