Kølemiddel systemkomponenter

December 19

Kølemiddel systemer lavere temperatur i et lukket område for forskellige applikationer såsom frysere, køleskabe og klimaanlæg. En typisk køleanlægget har en fordamper, kondensator, kompressor, ekspansionsventil, en ventilator og en kølemiddel. At kende de grundlæggende komponenter i et kølemiddel system kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dit hjem Air-condition eller køleskab virker.

Kølemiddel

Et kølemiddel bruges til at absorbere varmen inde i et lukket område, derefter overføre varme uden for det lukkede område via metalrør. Fluorcarboner, ammoniak, svovldioxid og ikke-halogenerede kulbrinter er almindeligt anvendt som kølemiddel. Et kølemiddel har evnen til at omdanne til en kold gas ved lavt tryk og bliver til en væske under højt tryk.

Kobberrør

Kølemiddel inde en køleanlægget rejser inden for og uden for området nedkølet ved hjælp af et metalrør, der danner en løkke. Røret forbinder alle de andre forskellige komponenter i kryostaten, og er forseglet for at forhindre, at kølemidlet undslipper til atmosfæren. Røret bør være i stand til at modstå både højt og lavt tryk og høje og lave temperaturer. Røret er opdelt i et højtryk side (varme), og et lavtryk side (kold).

Kompressor

Kompressoren af et køleanlæg er en elektrisk drevet pumpe der pumper kølemiddel at bevæge loopes røret. Køleskab kompressorer er stærke enheder, der forbruger en masse elektricitet, hvilket er grunden til nogle kompressorer er normeret til 240 volt AC.

Ekspansionsventil

Ekspansionsventil er en måling enhed, der styrer mængden af kølemiddel ind i fordamperen rør. Ekspansionsventil har en meget lille åbning, der giver kun et lille beløb af kølemiddel til at indtaste fordamper rør, hvor kølemidlet er forvandlet til en meget kold tåge, der fordamper da det rejser gennem spolerne i fryseren.

Fordamper spoler

Fordamperfladen er røret, der løber fra ekspansionsventil til fryseren, og er typisk indstillet i en U-formet mønster inde i fryseren. Kølemiddel kommer fra ekspansionsventil træder fordamper spoler i små mængder (og ved lavere tryk, således at kølemiddel til at udvide og fordamper i gasform). Fordampning forårsager kølemiddel temperaturen nå-27 grader Fahrenheit eller -32 grader Celsius og absorbere varmen fra det omkringliggende område.

Kondensatoren

Kondensatoren bredbånd er i en U-formet mønster uden for køleskab, typisk på bagsiden af enheden. Spolerne er knyttet til metal finner, der overfører varmen fra spoler i den omgivende luft således køling kølemiddel inde den kobberrør, og omdanner det gasformige kølemedie i flydende form. Kondensatoren bredbånd dækker normalt et stort område for at sprede varmen.

Termostat

Termostaten kan du indstille den tempererede inde et køleanlæg. Termostaten registrerer temperatursvingninger inde i køleskabet, og automatisk aktiverer eller deaktiverer kompressor for at opretholde den ønskede temperaturindstilling. De fleste termostater har en drejeknap til at justere temperaturen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com