Kompakt fluorescerende pærer vs glødepærer

May 13

Kompakt fluorescerende pærer vs glødepærer

Forskellige former for elpærer har forskellige typer af fordele. Nogle er mere energieffektive, nogle vare længere, og nogle har en større farvegengivelse. To af de mest populære typer af hjem belysning er kompakte fluorescerende pærer og glødepærer. Selvom glødepærer har en historie, der strækker sig over mere end 100 år, vinder moderne kompakt fluorescerende pærer hurtigt i popularitet på grund af de fordele, de tilbyder.

Hvordan de virker

Glødepærer arbejde uden en ballast. En elektrisk strøm passerer ind i lampen og lyser en wolfram kerne. Kompakt lysstofrør (CFLs), på den anden side er en modificeret version af fluorescerende lys. De har en gas-fyldt rør, samt en ballast, der regulerer den elektriske strøm. El flyder fra ballast og gør gassen i røret glød med UV-lys. Dette forårsager en hvid fosfor inde i slangen til udsender synligt lys.

Historie

Elpærer har en historie, der strækker sig over næsten 200 år, i forhold til lysstofrør, som kun har eksisteret siden sidste halvdel af 1900-tallet. Glødepærer blev først opfundet i 1820 og brugt en kulfiber glødetråd, der ikke varede længe. Men i 1879, Thomas Edison opfandt en version, der anvendes en wolfram glødetråd--type af filamenter, der stadig bruges i dag - der havde en levetid på mere end 1.000 timer

Driftstid

Glødepærer opererer normalt kun i 750 til 2.000 timer--selv om der er særlige modificerede versioner, der kan vare op til 4.000 timer. Sparepærer kan vare 6.000 til 15.000 timer--gør dem langt mere omkostningseffektiv.

Energieffektivitet

Sparepærer er også meget mere energieffektiv end glødepærer. Glødepærer affald omkring 80 procent af deres energi udgifter til varme i stedet for belysning. Sparepærer bruger forkoblinger--som bidrage til at regulere elektrisk strøm til lys - som er en af de funktioner, der hjælper sparepærer til at være mere energieffektive. Selv om sparepærer er mere energieffektive, som i 2010, de udgør mindre end 10 procent af verdens belysning, og standard glødepærer udgør 85 procent.

Omkostninger

Selvom glødepærer er billigere at købe--normalt koster 3-10 gange mindre end kompakt fluorescerende pærer--de stadig kan være dyrere at drive. Fordi sparepærer har en levetid, der kan være seks til 15 gange af standard glødepærer, vil udgifterne til vedligeholdelse af glødepærer til sidst overhale af sparepærer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com