Kompression Tests for vægpaneler

July 11

Kompression Tests for vægpaneler

Kompression tests for bærende vægpaneler i bygninger er baseret på amerikanske National Standard Institute og Standard Test metode (STM) standarder i USA. Disse tests evaluere pålideligheden og sikkerheden af bolig- og erhvervsejendomme, opbygning af vægpaneler og bjælker. Derudover evaluere kompression tests også elasticitet af murværk, træ og konkrete materialer og deres evne til at støtte forskellige belastning niveauer.

Funktion

Det primære formål med en kompression testen er at vurdere hvordan shear vægge-strukturer, der overfører og støtte belastninger — opfører sig samtidig støtte belastninger. Kompression tests måler hvor godt vægge modstå og absorbere spændinger og komprimering styrker. Eksempelvis skal ende studs eller akkorder i vægge være i stand til at støtte lateral og tyngdekraften belastninger. Tværgående belastninger, der omfatter vindstyrke og seismisk aktivitet, mens tyngdekraften belastninger omfatter tagene og gulv bjælker. Hvis væggene mislykkes og spænde under kompression styrker, kan dette føre til strukturelle svigt i bygningen.

Test betingelser

Generelt, vægpaneler er samlet støder op til hinanden og testet ved hjælp af lodret aksial kompression metoder ifølge STM standarder. Vægpaneler er forankret til laboratoriet gulvet bruger spænding stænger og spreder bjælker for at forhindre bevægelse under testen. Dog kan mere end én type af installation bruges til at vurdere hvordan vægge reagerer på belastninger i forskellige situationer. For eksempel, kan kompression tests indføre lodrette kræfter, der er kontrolleret eller ikke kontrolleres for at vurdere adfærd under skiftende vilkår.

Derudover måler kompression tests bærende kapacitet af forskellige typer af vægpaneler. Test vurdere paneler med armeret beton indramning, stål indramning eller ingen indramning overhovedet. Under kompression tests, kan vægpaneler være af varierende højder og tykkelse. Træ paneler bruges også til at sammenligne den bærende kapacitet med beton eller murværk vægge.

Måleværktøjer

Værktøjer såsom hydrauliske rams gælder kraft langs stålbjælker placeret i midten af træ og beton paneler. Elektroniske vejeceller og forstærker enheder måle mængden af kraft på bjælken ved hjælp af elektroniske signaler. Andre enheder, der bruges til at måle spænding og pres under kompression test omfatter afbøjning transducere og dial indikatorer. Disse er placeret på både ryg og Forside overflader af væggen for at teste aksial belastning. En aksial belastning måling angiver hvor godt panelerne strække eller udbytte samtidig med at bære byrder. Afbøjning transducere vurdere laterale fordrejning eller krumning i vægge under belastninger. Typisk, satsen for en væggen udbøjning under testen angiver sandsynligheden for, at dens strukturelle svigt.

Overvejelser

Selv om komprimering test forsøg på at betingelser efterligne virkelige for væg panel ydeevne i bygninger, strukturelle planlægning kraftigt påvirkninger funktionsmåden for vægpaneler i bygninger, ifølge Portland Cement. For eksempel, vil type af forbindelser bruges til at deltage vægpaneler til footings, tag og gulve påvirke hvor godt vægge overføre belastninger til bygningens fundament og shear vægge. Derudover vil positionering af vægge i forbindelse med etager og tagene også påvirke hvor godt de overføre belastninger i hele bygningen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com