Kontrolelementet svamp for Miniature roser

September 11

Kontrolelementet svamp for Miniature roser

Miniature roser er en populær Busk for dem, der ønsker roser men mangler plads til en traditionel rosenhæk. De er dog udsat for en række svampesygdomme som alle roser. Miniature roser er mere tilbøjelige til at udvikle sort plet end andre rosenhæk typer. Der er ingen en enkelt kontrol for alle svampesygdomme på miniature roser. Kontrol sker bedst ved en kombination af forebyggelse og behandling.

Almindelige sygdomme

Den mest almindelige sygdom til miniature roser er meldug, som præsenterer som en hvid til grå pulverformige belægning på undersiden og toppe af rosen blade. Sort plet vises som brun til sort uregelmæssigt formet skjolder over hele busken. Rust vises som et orange til rød belægning på bladene. Botrytis forårsager samlede nedgang i miniature steg. Dunede meldug forårsager blade bliver gule og falder af. Anthracnose forårsager rød til lilla læsioner i bladene, der falder ud og forårsage huller i bladene. Alle disse er forårsaget af svampe patogener.

Kontrol

Ingen enkelt fungicid styrer alle typer af svampesygdomme. Meldug kan styres ved hjælp af fungicider indeholdende aktive ingredienser triadimefon, triforin eller fenarimol. Sort plet kan styres med fungicider indeholdende folpat, captan, mancozeb eller chlorothalonil. Rust sygdomme kan styres ved hjælp af fungicider indeholdende triforin, mancozeb eller chlorothalonil. For dem der ønsker at bruge organisk eller syntetisk ikke-kemisk fungicider, kan sprays indeholdende gartneri olier, neem olie eller kaliumbicarbonat bruges med jævne mellemrum.

Forebyggelse

Ordentlig webstedsudvælgelse for plantning af miniature roser og rutinemæssig vedligeholdelse vil reducere risikoen for de fleste svampesygdomme. Vælg et websted, der er åben, så der er god luftcirkulation og der modtager mindst halvdelen af en dag med fuld sol. Plant i jord, der dræner godt. Undgå vanding miniature roser overhead, i stedet vand på jorden. Beskære ud døde og syge Stokke som de forekommer og tynde ud din miniature roser hvert år med op til en tredjedel af fjerner de ældre Stokke i det tidlige forår.

Resistente sorter

Ingen miniature roser er helt immune over for svampesygdomme. Der er dog flere sygdomsresistente sorter, der kan bidrage til at reducere forekomsten af almindelige sygdomme, især sort plet. Ifølge Purdue University og Ohio State University, de omfatter sådanne sorter som: "Altid et Lady", "Angel Darling", "Når som helst", "Abrikos Twist", "Baby Betsy McCall", "Skønhed Secret", "Sort Jade", "Centerpiece", "Askepot", "Cuddles", "Dyb Velvet", "Grøn is", "Gourmet Popcorn", "Jennifer", "Linville", "Lille kunstner", "Kærlig Touch", "Magic Carrousel", "Minnie Pearl", "Old Glory", "Pioner", "Queen City", "Rainbow's End", "Red Cascade", "Red Flush", "Rose Gilardi" , "Simplex", "Singler bedre", "Søde Pickins", "Akvarel" og "Kunstværk."


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com