Kunstgødning vs økologisk

September 2

Medmindre du er heldig nok til at leve i et område med næringsrig jord, er din have sandsynligt, at behovet for næringsstoffer tilskud fra tid til anden. Der er ingen mangel på syntetisk gødning markedsføres, men er de virkelig bedre end dem, der leveres af natur? Når det kommer til at vælge mellem organisk gødning og kunstgødning, afhænger det hele af din have specifikke behov.

Hvad er organisk gødning?

Organisk gødning er gødning består af rådnende organisk materiale. Animalske fecal spørgsmål er den mest populære form for organisk gødning. Gødning fra kvæg, heste, høns og geder er en næringsrig jord tilsætningsstof, der kan øge planternes vækst og holde en have sundt og produktivt hele året rundt. Kød-og benmel, består af fint knuste dyrs knogler, giver høj kilder til calcium og fosfor, der kan give et tiltrængt løft til planter med næringsstoffer mangler. Derudover kan rådnende grøntsager og plante sagen fra kompost bruges til at indgyde en rig kilde til næringsstoffer i sultende haver.

Fordele og ulemper ved organisk gødning

Mange mennesker er mere behagelige med organisk gødning, fordi de anser dem for at være en mere naturlig måde af havearbejde. Også, da organisk gødning skal være opdelt efter mikrober før planterne kan udnytte næringsindholdet, planter er forsynet med en stabil, langsom-releasing levering af næringsstoffer i en lang periode.

På den negative side, da mange former for organisk gødning kommer fra tarme af dyr, er der en risiko for mikrobiel kontaminering. Husdyrgødning har været kendt for at indeholde skadelige organismer som E. coli, salmonella og BSE (kogalskab). Sjældent, kan have forurenet, så det er vigtigt at grundigt vaske grøntsager behandlet med nogle typer af organisk gødning. Hertil kommer, da det er vanskeligt at måle de samlede mængder af kvælstof og andre næringsstoffer i husdyrgødning, kan lejlighedsvis overfertilization forekomme.

Hvad er kemisk gødning?

I en nøddeskaller er kunstgødning menneskeskabte blandinger af næringsstoffer skal give ernæring til planter. Disse typer af gødning indeholder normalt forskellige kombinationer af tre vigtigste næringsstoffer: nitrogen, kalium og fosfor. Nogle kemiske gødningsstoffer er specielt formuleret til at give sporstoffer til brug i planter viser symptomer på specifikke mangler.

Fordele og ulemper ved kemisk gødning

I modsætning til organiske forbindelser, er kunstgødning formuleret for hurtig absorption. Dette gør dem ideelle til planter i hurtig behov for næringsstoffer tilskud. Dette kan dog også forårsage problemer, som undertiden planter absorbere næringsstoffer for hurtigt. Dette kan forårsage problemer med vækst, frugtbærende og i nogle tilfælde, det kan endda føre til plantens død.

Den nederste linje

Både organisk gødning og kunstgødning har deres fordele og deres ulemper. Hvis du ønsker at give stabil kontinuerlig vækst, kan organiske gødningsstoffer være rigtigt for dig. Men, når din have brug for et boost, kunstgødning kan give det hurtigt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com