Kvælstofgødning for planter

October 11

Alle planter har brug for kvælstof til at vokse. Kvælstof giver forlader deres mørkegrøn farve og forbedrer sprød tekstur og kvaliteten af bladgrøntsager. Det tilskynder til planter til at vokse hurtigt, især når de er unge. Planter opbruge hurtigt kvælstof i jorden, som skal udskiftes ofte i formen eller kemiske eller organisk gødning. Planter varierer i deres behov, så fortrolig med kravene i dine planter når gødskning i haven.

Mangel og overskydende

Symptomer af kvælstof mangel er langsom eller hæmmet vækst, små blade og blade, der bliver bleg grøn eller gul, begyndelsen på tips. Lavere blade påvirkes først, og ældre blade kan slippe ud. Frugt og blomster er små og reduceret i antal. For meget kvælstof resultater i frodige grønne blade med meget få blomster og frugt. I ekstreme tilfælde bliver leaf tips brune. Mange årlige blomster er særligt følsomme over for nitrogen overskydende, og kan nægte at blomstre. Hvis du har problemer og ikke er sikker på, at kvælstof er problemet, skal du kontakte din lokale Udvidelse agent om at få en jord test.

Hvor meget at anvende

Jord testresultater og plante diskussioner fortælle ofte dig hvor mange pounds af kvælstof til anvendelse på et område. Etiketter på sække gødning Angiver procentdelen af kvælstof, fosfor og kalium goedningen indeholder, udtrykt som forholdet. En pose mærket 10-20-10 indeholder 10 procent kvælstof, 20 procent fosfor og 10 procent kalium. Dividere andelen af kvælstof med 100 for at konvertere det til et decimaltal, og multiplicerer decimaltallet med størrelsen af posen til at bestemme pounds af kvælstof indeholdt i posen. En 100-lb. pose af 10-20-10 gødning indeholder 10 lbs. nitrogen, og en 10-lb. pose indeholder 1 lb. af kvælstof.

Organiske kilder

Organiske kilder til kvælstof indeholder en lavere kvælstof procentdel end sække gødning, men de indeholder pladskrævende organisk materiale for at forbedre strukturen i jorden, og mange organiske kilder omfatter mikronæringsstoffer ikke fundet i kunstgødning. Mængden af kvælstof i kompost varierer afhængigt af ingredienserne. Øge kvælstof i din kompost ved at indarbejde animalsk gødning. Fjer og hår også øge kvælstofindholdet. Bortset fra kompost, organiske gødningsstoffer såsom fisk emulsion (så meget som 9 procent kvælstof), bomuldsfrø måltid (6 procent kvælstof) og blod måltid (12 procent kvælstof). Flydende kilder arbejde hurtigst, mens tørre kilder sidst længere i jorden.

Grøngødning

Grøngødning er afgrøder, der dyrkes med hensigten at arbejde dem tilbage i jorden, forbedre kvælstof indhold og organisk struktur i jorden. Du kan dyrke afgrøder såsom boghvede på bare seks uger. Bælgplanter tilføje mest kvælstof, med Lucerne overskrift på listen. Boghvede og kløver tåler dårlig jord. Drej afgrøde under Hvornår det begynder at blomstre. Venter for længe tillader afgrøden at producere frø, som vil spire når du ikke længere ønsker afgrøden vokser i haven.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com