Kvælstofkredsløbet i jord

September 11

Kvælstofkredsløbet er en vigtig del af planteliv, som planter optager kvælstof fra den jord, der omdannes af bakterier og andre midler. Kvælstof er deponeret i jorden og derefter cyklede tilbage ind i atmosfæren og fødekæden.

Kvælstofkredsløbet

Kvælstof bliver deponeret i jorden, så omdannes af bakterier til ammoniak og nitrat, som er derefter udarbejdet af planter gennem rødder. Bagefter, som dyrene spiser planter, vil de indbetale nitrat tilbage på jorden gennem deres afføring.

Kilder af kvælstof

Nitrogen findes i animalsk afføring såvel som i atmosfæren. Men for kvælstof til at optages af planter, det skal behandles af bakterier eller lynnedslag. Kvælstof er også kommercielt produceret og solgt i gødning.

Tab af kvælstof

Kvælstofkredsløbet bruger kvælstof og bringer det tilbage i brug i en kontinuerlig cyklus; men undertiden kvælstof er tabt ved afstrømning til floder; udvaskning i jord, der planter ikke kan nå; denitrifikation, hvor kvælstof er ændret til atmosfærisk kvælstof; og fordampning, hvilket også gør kilder af kvælstof til gasser.

Rolle af bakterier

Bakterier som rhizobium og zotobacter fix kvælstof i jorden, konvertere det til ammoniak og nitrat.

Rolle af kvælstof i fødecyklus

Kvælstof er et grundlæggende element i mange proteiner og aminosyrer, og bruges i klorofyl i planter, så fotosyntesen at forekomme. Kvælstof er nødvendig for planter til at overleve, bidrager det til mad cyklus af forbruget af planter af dyr. Når planter og dyr dør, frigivet kvælstof tilbage i jorden, som derefter fastsættes og absorberes af planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com