Lacebugs på Azalea

July 15

Azalea er hårdføre planter med mange sorter native til Asien og det sydlige USA. Blomster af azalea planten blomstrer i det tidlige forår og kan fortsætte med at blomstre indtil midten af sommeren. Azalea, ligesom andre planter kan blive befængt med skadedyr, specielt i ugunstige dyrkningsforhold. Lacebug er en fælles skadedyr af Azalea.

Om Lacebug

En voksen lacebug er lille, kun nå længder af 1/8 tomme lang. Skadedyr får sit navn fra form og konfiguration af vingerne, som ser lacy. Baby lacebugs kaldes nymfer og mørkere fra en farveløs hvid til mørk sort som de modnes. Voksne lacebugs lægger æg over vinteren; i en azalea infestation, æg er lagt inde i bladet væv og er fastgjort til deres vinter hjem med en hård, klæbende stof.

Skader opstået

Lacebugs suge saft fra bladene af azalea anlæg. På grund af nedbrydning af næringsstoffer, bladene kan enten blive misfarvet eller aflevere anlægget for tidligt. Misfarvning af bladene kaldes stippling og formidler en hvid eller grå farve til bladene. Det meste af tiden, lacebugs feed på undersiden af bladene, hvilket kan gøre dem svære at se.

Kulturelle kontrol

Placere Azalea i delvis skygge er en naturlig måde at reducere risikoen for lacebug angreb og for at minimere skaden opstår. Azalea vokser bedst i delvist overskyet betingelser og er mere tilbøjelig til at tiltrække lacebugs når i fuld sol. Fjernelse af angrebne blade kan kontrollere skader fra æg lagt inde azalea anlæg.

Lacebug er en naturlig bytte af flere andre insekter, herunder edderkopper, assassin bugs og lacewings. Det kan derfor være gavnligt at forlade disse rovdyr alene når du spotte dem i din have, og lad dem tage sig af lacebugs naturligvis.

Kemisk kontrol

Kemisk bekæmpelse af lacebugs på azalea planter kan være nødvendigt hvis predator insekter ikke lægger eksportkontrol på angreb. Sprøjtning azalea buske med insekticider indeholdende cyfluthrin eller carbaryl kan fjerne voksen lacebugs. Vurdere planterne inden for en uge efter den første sprøjtning og anvende flere kemikalier for at styre nyklækkede lacebugs, der er dukket op siden den sidste sprøjtning. Imidacloprid er et andet kemikalie, der er effektiv i udryddelse af lacebugs; blandes med vand ifølge pakke retninger og overrisle jorden omkring azalea buske.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com