Landskabsarkitektoniske planter med brogede blade

September 14

Landskabsarkitektoniske planter med brogede blade eller blade med flere farver, er værdsat for deres prydværdi. Hvid detalje i en plante blade er et resultat af et fravær af grøn pigment, klorofyl. Gul og lys grøn farver er på grund af en nedsat mængde af klorofyl. Anthocyanin pigmenter er ansvarlig for rød, pink og lilla toner på brogede blade. Mens de fleste løvfældende træer vil producere disse farver af lignende mekanismer, holde landskabsarkitektoniske planter med brogede blade deres flere farver hele tiden.

Japansk Pittosporum

Japansk pittosporum (Pittosporum tobira) er en landskabspleje plante med brogede blade, der gør godt i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 7 til 10. Denne stedsegrønne busk vokser til 8 til 12 fod høj og 4 til 8 fod bred. I slutningen af foråret producerer japanske pittosporum duftende hvide blomster i klynger, 2 til 3 tommer. Dens blade er enkel, læderagtige og mørk grøn med hvid til gul detalje omkring kanterne. Denne busk kan tåle tørke og overdreven varme samt salt spray hvilket gør det et godt valg til havet landskabspleje.

Begonia

Begonier er saftige tropiske urter. Trods deres tropiske oprindelse foretrækker begonier moderate temperaturer og halvskygge. Der er over 10.000 dyrkede begonier, der er almindeligt dyrket som udendørs prydplanter til landskabspleje. Begonier vise en bred vifte af brogede blade, med forskellige farver, mønstre og størrelser af detalje.

Tiger Aloe

Opkaldt efter sin brogede markeringer, tiger aloe (Aloe variegata L.) foretrækker varme, tørre klimaer men vil tolerere en bred vifte af temperatur og luftfugtighed. Tiger aloe er en landskabspleje ornamentale saftige mulighed for sydlige regioner. Dens blade er mørkegrønne med uregelmæssige, ovale pletter og plamager. Tiger aloe kræver halvskygge til at forhindre dens blade fra brændende i solen.

Bromeliads

Bromeliads er hjemmehørende i den amerikanske troperne og er medlem af familien ananas (Bromeliaceae). De fleste arter af bromeliads dyrkes specielt til deres farverige brogede blade med flere farver, mønstre og størrelser. Et par arter af bromeliad Neoregelia har røde tips på deres blade ligner fingernegle. Nogle af de mere hårdføre slægter gøre passende landskab planter i det sydlige og tropiske regioner.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com