Langsigtede virkninger af træflis på vegetabilske vækst

January 14

Langsigtede virkninger af træflis på vegetabilske vækst

Træflis anerkendes i stigende grad som et langsigtet, miljømæssigt bæredygtigt produkt for bioklip. I en undersøgelse, der evalueres 15 økologisk dækningsmateriale til brug i landskabet bioklip, var træflis en af de bedste kunstnere til fugt opbevaring, temperatur moderation, ukrudtsbekæmpelse og bæredygtighed. Mulching i en køkkenhave er en anden historie. Både negative og positive virkninger skyldes brug af denne langsigtede løsning for kortsigtede planteavl.

Direkte fordele

Ved hjælp af træflis i din køkkenhave har mange direkte fordele. Træflis kan hjælpe med at forbedre jordstrukturen og øge gas transfer, vand infiltration og opbevaring. Træflis kan hjælpe med at forhindre erosion og jordpakning og hjælp til moderate udsving i temperatur. Træflis har ofte stængler, blade og kviste blandet, og den resulterende nedbrydning af disse elementer vil øge næringsindholdet i jorden. Træflis er også et miljøvenligt produkt. De hjælper mindske deponering skik, reducere kulstof-fodaftryk ved hjælp af lokalt producerede chips og er omkostningseffektive.

Kulstof til Nitrogen Ratio

Det er vigtigt at forstå, at træflis har en høj kulstof til nitrogen ratio. Organiske komponenter, der har denne attribut er ofte afskrækkes fra at blive brugt i en køkkenhave. Kulstof til nitrogen ratio er forholdet mellem kulstof (død eller brun materiale) og kvælstof (grøn eller levende materiale) behov for effektiv nedbrydning. Træflis, aviser, kviste og andet papirmaterialer er eksempler på kulstof-rige materialer. Eksempler på kvælstof-rige materialer omfatter afklippet græs, blade og mad rester. Når et produkt har en høj ratio, er fordelingen af dette materiale meget langsom. Træflis indfinde sig højlig anbefalede i landskabet applikationer til netop denne grund. Men i køkkenhaven, chipsene kunne vanskeliggøre bed forberedelse i de følgende år.

Langsigtede virkninger

Med en høj kulstof til nitrogen ratio, kan de langsigtede virkninger af træflis i køkkenhaven omfatter en reduktion af kvælstof på grænsefladen muld og jord. Som de træflis begynder at nedbrydes, vil kvælstof i den meget øverste lag af jord blive brugt op i processen, at reducere de tilgængelige næringsstoffer for overfladisk rodfæstede planter såsom grøntsager. Hvis træflis anvendes, prøve "barkflis sandwich" metode. Før du anvender de træflis, spredes et tyndt lag af næringsrig kompost på toppen af din jord, så fastsætte dit træflis på toppen.

Anbefalede dækningsmateriale

Mange andre typer af dækningsmateriale anbefales til kortvarig brug i en køkkenhave. Nogle økologiske dækningsmateriale bruge omfatter hø eller halm, græsafklip og hakkede blade. Sted organiske dækningsmateriale ikke mere end 2 til 3 inches tyk. Uorganiske dækningsmateriale, der fungerer godt i køkkenhaven omfatter sort, klar eller rød plast eller et lag af tre til fire aviser.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com