Lav lys udvendig planter

October 23

Lav lys udvendig planter

Planter, der trives på meget lidt lys er essentielt i de fleste haver, som nogle værfter er komplet uden en håndfuld skyggefulde steder. Mørke hjørner kan nemt blive klædt op ved at vælge de relevante planter. Bruge små træer for overhead grønne områder eller hårdføre buske for visuel interesse i øjenhøjde, fylde nøgne områder med en iøjnefaldende tæppe af vinstokke og jordbundsdække, eller plante klynger af stauder og pærer i mørke kroge og hjørner at forvandle dem til vidunderlige, farve-fyldt steder.

Etårige planter

Etårige planter er værdsat for deres igangværende visning af kontinuerlig farve, som de har tendens til at blomstre fra det tidlige forår indtil den første frost. Desværre, de fleste enårige vil ikke blomstre når plantet i fuld skygge. Uden solen indsamle løvet ikke nok energi til at producere blomster. Men i delvist skyggefulde områder, begonier, impatiens og stedmoderblomster vil blomstre voldsomt, fylde tomme rum med et optøjer af farver.

Stauder

Mens mange stauder vil trives i dappled lys, er der et par, der vil pålideligt blomstrer hvert år, når den er indstillet i fuld skygge. Plante hostas i særligt mørke hjørner, som de hvide striber på de brogede blade og prangende blomstrer vil straks lyse dybe skygger; for blomster, der vare hele sæsonen, plante den frynsede blødende hjerte; farve tidligt i foråret og iøjnefaldende, året rundt og grønne omgivelser, skal du installere Bethlehem sage. Tilføje en smule drama og skabe kontrast ved at sætte bregner, med deres fine, fjerlignende løv, ud for planter byder på store, tropiske udseende blade.

Pærer

Tidligt blomstrende foråret pærer, vintergæk og opstandelse lily, sommer snefnug og knolde begonia, er ideelle til dårlige lysforhold. De dukker op fra jorden, så snart jorden tør, at give dem rigelig tid til at indsamle lys nok til at blomstre. Mange gartnere placere klynger af pærer under grene af løvfældende træer. Pærer vil blomstre længe før træet udvikler nok blade til at blokere for lyset.

Træer

Træer, der vokser godt i skyggefulde steder har tendens til at være mindre i statur end deres sol-elskende modstykker. I naturen lever disse planter under baldakinen af tårnhøje oaks og fuldt bladet-out maples. Blomstrende Kornel, japansk ahorn, Ohio buckeye og den østlige redbud er alle særlig velegnet til liv i svagt oplyste områder.

Buske

Langt størstedelen af buske er tolerant af lyssky forhold; dog for specielt vanskelige områder, overveje plantning broad-leafed stedsegrønne buske som den japanske laurel, den fælles boxwood eller holly bush. De skaber en hel skærm om vinteren med blanke, mørke grønne blade og farverige klynger af bær hængende fra de sølvfarvede-gøede grene.

Vinstokke og jordbundsdække

Mange jordbundsdække og vinstokke er egnede til skyggefulde steder. At have udviklet sig til at vokse, hvor andre blade mislykkes, planter såsom engelsk vedbend, er bugleweed, Virginia slyngplante og tværs vin ofte plantet for at udfylde bare pletter hvor græs vil ikke vokse. Attraktive, men undertiden invasive, disse planter kan klatre 40 til 50 fod på ru overflader og spredning lige så langt som komposteringsprocessen. For at holde uønsket vækst i skak, skære løbere som de krybe ind i områder, hvor de ikke er velkomne.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com